Alt om lønn – råd og rettigheter
Lurer du på om du får det du fortjener i lønn? Eller hvordan du kan forhandle deg til mer? Her finner du alt om lønn, rettigheter og råd fra våre eksperter.
Lurer du på om du får det du fortjener i lønn? Eller hvordan du kan forhandle deg til mer? Her finner du alt om lønn, rettigheter og råd fra våre eksperter.
Sjekk hva du bør tjene med kalkulatoren. Kun for medlemmer.
Last ned rapporten her. Kun for medlemmer.
Book time for en lønnsom samtale tilpasset deg og din situasjon.
Bli medlem og få argumentene du trenger til lønnsforhandlingen.
Lurer du på hva lønnsrettighetene dine er, om arbeidsgiver kan redusere lønnen din, om du får full lønn under permisjonen eller hva du skal gjøre hvis du ikke får lønn? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om lønn.
Lurer du på hvordan bonusordninger fungerer, hva du har krav på, eller hva som er viktig å vite før du signerer en bonusavtale? I denne artikkelen finner du alt du trenger å vite om bonuser i arbeidslivet.
En god lønnssamtale gir en konkret vurdering av prestasjonene dine og hvordan de belønnes. Derfor er det viktig at du forbereder deg godt til samtalen.
Lønnssamtalen er en gullgruve for både arbeidsgiver og arbeidstaker dersom den gjennomføres på en god og konstruktiv måte. I motsatt fall kan den bli en kilde til frustrasjon. Forberedelse er nøkkelen til en vellykket lønnssamtale.
Du har kommet deg gjennom intervjurundene og blitt tilbudt ny jobb – eller til og med mer enn én stilling! Nå er det tid for å forhandle lønn, pensjon og frynsegoder.
Når du tar ut ferie, får du feriepenger istedenfor lønn. Men hvordan fungerer egentlig feriepengene? Vi forteller deg hvordan du regner ut hvor mye du får og hvilke regler som gjelder.
Lønn er ofte den største utgiftsposten i norske bedrifter, og en lønnsreduksjon kan derfor være et aktuelt og effektivt sparetiltak hvis det går dårlig. Men arbeidsgiveren din kan ikke bare sette deg ned i lønn uten ditt samtykke.
Visste du at du ikke automatisk får full lønn når du er i foreldrepermisjon eller har lengre sykefravær? NAV utbetaler bare sykepenger opp til 6 ganger grunnbeløpet (G). Tjener du mer enn 6 G, får du mindre utbetalt i sykepenger enn du normalt har i lønn, med mindre du har en avtale med arbeidsgiver som sikrer deg kompensasjon for mellomlegget.
Vi leser ofte om toppledere som forlater bedrifter med omfangsrike sluttpakker. Hvordan fungerer slike avtaler, og hva bør du passe på hvis du får tilbud om en avtale av denne typen?
Årets ferske lønnstall er nå ute, og lønnsstatistikken 2024 taler klart: lønnsnivå følger ansvarsnivå. Dette er stillingstitlene som gir deg høyest lønn blant økonomene.
Før du søker din første jobb, bør du ha svaret på disse spørsmålene – i hvert fall hvis du er opptatt av fremtidig lønn.
Gjennomsnittslønnen for en masterutdannet økonom i privat sektor har for første gang passert én million kroner, viser Econas lønnsundersøkelse fra 2024.
Econa-medlemmer som skiftet jobb i fjor fikk dobbelt så stor lønnsoppgang som arbeidstakere som ikke skiftet jobb.
Det er tre hovedfaktorer som ligger til grunn for ditt lønnsnivå. Dersom du vil opp i lønn, bør du sørge for å få mer ansvar på jobb.
Rundt 7 000 Econa-medlemmer har forhandlet frem nye arbeidskontrakter det siste året. Det har lønt seg.
Carina følte at hun hverken utviklet seg nok i jobben eller fikk riktig lønn for den økende graden av ansvar. Med god hjelp fra Econas lønnsrådgiver tok hun grep: I tillegg til å lande en ny og spennende jobb, forhandlet hun tilbudet opp med 35 000 kroner.
Da Charlotte Edvardsen fikk tilbud om sin første fulltidsstilling etter studietiden, brukte hun muligheten til å utfordre seg selv og gå inn i forhandlinger om lønnen. Med god hjelp fra både Econas advokater og lønnsekspert, landet hun jobben og opparbeidet seg nyttig kompetanse.
Econa-medlem Kristian (33) brukte Econas lønnsstatistikk da han skulle i forhandlinger med sjefen. Dette ga ham et lønnshopp han aldri hadde sett for seg.