Econas lønnsstatistikk overbeviste sjefen – opp 80 000 kroner i lønn

Econa-medlem Kristian (33) brukte Econas lønnsstatistikk da han skulle i forhandlinger med sjefen. Dette ga ham et lønnshopp han aldri hadde sett for seg.

Ansatt trykker hånden til sjefen etter lønnsforhøyelse

Foto:

– Jeg så at jeg ikke hang med lønnsmessig sammenlignet med andre som har samme erfaring og stilling. Målet med lønnssamtalen ble at jeg skulle komme opp på snittet, sier Kristian.

Econa-medlem Kristian (33) forberedte seg godt til samtalen ved å bruke lønnsstatistikken til Econa. Han sjekket også lønnskalkulatoren for å vite hva han burde ha i lønn. Kristian syntes også det var betryggende å ha gode sparringssamtaler underveis i prossesen med Econas lønnsrådgiver. 

Ga tyngden han trengte

Kristian mener at lønnsstatistikken var uvurderlig i møte med sjefen. Det ga tyngde og endte med at sjefen sa seg enig i at han burde få en lønnsjustering på 80 000 kroner. Noe som var rundt 50 000 kroner mer enn det som er en rimelig forventing, ifølge Econas lønnsrådgiver.

– Jeg hadde nok aldri fått gjennomslag hos min leder uten Econas lønnskalkulator. Den kommer jeg til å bruke aktiv framover, påpeker Kristian.

*Medlemmet ønsket å være anonym. Derfor har vi kalt ham «Kristian» i artikkelen.

Prøv markedets beste lønnskalkulator for økonomer!

En god sparringspartner

Aktiv bruk av lønnskalkulatoren og lønnsstatistikken kan gi medlemmer mer i lønn. Over tid bør det gi deg mer i nettolønn etter at kontingenten til Econa er betalt.

– Litt enkelt forklart. Får du 5000 kroner mer i lønn hvert femte år fordi du bruker statistikken på en god måte, vil det tilsvare 700 000 kroner før skatt i løpet av en 40 år lang karriere. Det er ingen garanti, men et enkelt mål, forklarer Atle Øvrebotten Kolbeinstveit, lønnsrådgiver i Econa.

Ofte har medlemmer behov for sparring eller finne fram i statistikken. Da kan du kontakte oss på e-post eller på telefon 22 82 80 00. Vår analytiker hjelper deg så fort han kan. Normal svartid er under 2 timer på e-post.

Les mer om lønnstilbudet

Les flere inspirerende medlemshistorier