Econas lønnsstatistikk overbeviste sjefen – opp 80 000 kroner i lønn

Econa-medlem Kristian (33) brukte Econas lønnsstatistikk da han skulle i forhandlinger med sjefen. Dette ga ham et lønnshopp han aldri hadde sett for seg.

Econamedlem trykker hånden til sjefen etter lønnsforhøyelse

Det lønner seg å sjekke Econas lønnsstatistikk før lønnsforhandlingene.

– Jeg så at jeg ikke hang med lønnsmessig sammenlignet med andre som har samme erfaring og stilling. Mitt mål med lønnssamtalen var derfor å komme meg opp på snittet, sier Kristian.

Econa-medlem Kristian (33) forberedte seg godt til samtalen ved å bruke lønnsstatistikken til Econa. Han sjekket også lønnskalkulatoren for å vite hva han burde ha i lønn. Kristian syntes dessuten det var betryggende å ha gode sparringssamtaler underveis i prossesen med Econas lønnsrådgiver.

Er du allerede medlem, må du logge inn øverst til høyre for å bruke disse verktøyene.

Ga tyngden han trengte

Kristian mener at lønnsstatistikken var uvurderlig i møte med sjefen. Det ga argumentene hans ekstra tyngde. Det hele endte med at sjefen sa seg enig i at han burde få en lønnsjustering på 80 000 kroner, noe som ifølge Econas lønnsrådgiver er rundt 50 000 kroner mer enn det man kan forvente.

– Jeg hadde nok aldri fått gjennomslag hos lederen min uten Econas lønnskalkulator. Den kommer jeg til å bruke aktiv framover, påpeker Kristian.

*Medlemmet ønsket å være anonym. Derfor har vi kalt ham «Kristian» i artikkelen.

Prøv markedets beste lønnskalkulator for økonomer!

En god sparringspartner

Aktiv bruk av lønnskalkulatoren og lønnsstatistikken kan gi medlemmer mer i lønn. Over tid bør det gi deg mer i nettolønn etter at kontingenten til Econa er betalt.

Les mer om lønnstilbudet for medlemmer.

– Litt enkelt forklart: Får du 5000 kroner mer i lønn hvert femte år fordi du bruker statistikken på en god måte, vil det tilsvare 700 000 kroner før skatt i løpet av en 40 år lang karriere. Det er ingen garanti, men et enkelt mål, forklarer Atle Øvrebotten Kolbeinstveit, fagansvarlig for arbeidsmarked og lønnsrådgiver i Econa.

Econas lønnsrådgiver hjelper deg med gode råd og relevant statistikk.