Lønnsrådgivning ga Carina argumentene hun trengte

Carina følte at hun hverken utviklet seg nok i jobben eller fikk riktig lønn for den økende graden av ansvar. Med god hjelp fra Econas lønnsrådgiver tok hun grep: I tillegg til å lande en ny og spennende jobb, forhandlet hun tilbudet opp med 35 000 kr.

Portrett av Econa-medlem Carina Heimdal Waag

Carina Heimdal Waag

Foto: Privat

Etter å ha sondert terrenget for et jobbskifte, stod Econa-medlem Carina Heimdal Waag plutselig overfor to nye muligheter. Hun var veldig motivert for nye utfordringer og opplevde situasjonen som spennende, men også utfordrende. Valgene hun skulle ta ville ha mye å si for økonomien.

Fikk argumentene hun trengte

Hun så raskt behovet for en profesjonell sparringspartner – en som virkelig kjenner lønnsutviklingen for økonomer og forskjellene mellom offentlig og privat sektor. Akkurat dette fant hun nærmere enn hun hadde forventet. I stedet for å stole på råd fra venner og kjente, benyttet Carina seg av et av medlemstilbudene i Econa. Hun tok kontakt med analytiker og lønnsrådgiver i Econa, Atle Kolbeinstveit:

– Først fikk jeg tilbud fra en av de nye aktørene på 750 000 kr. Jeg tok en grundig diskusjon med Atle. Han er virkelig eksperten på lønn! Basert på Econas lønnsstatistikk ga han meg gode argumenter for hvilket lønnsnivå som var riktig for stillingene. Han ga også gode råd på hvordan jeg skulle legge opp taktikken for forhandlingene.

Med den rådgivningen og bistanden jeg har fått gjennom medlemskapet mitt, er jeg helt trygg på at det lønner seg å være medlem.

Saklige argumenter i ryggen

Det er flere kvinner enn menn som tar kontakt med Atle for rådgivning. Dette kobler han til at kvinner ønsker ekstra tyngde inn i lønnsforhandlingene:

– Det er mange som ikke tør å komme med sine forventninger, men bare aksepterer, kanskje litt skuffet, lønnsjusteringen som lederen kommer med. Mange våger mer med saklige argumenter i ryggen.

Etter gode samtaler med Atle, forhandlet Carina lønnstilbudet opp med 35 000kr. I tillegg fikk hun fire betalte dager til kompetanseheving.

– Jeg stortrives i min nye jobb og vet at jeg utvikler meg stadig i denne spennende rollen.

Sjekk ut karrieresidene våre for inspirasjon og gode råd.

Kompetente øyne på arbeidskontrakten

Carina brukte også juristene i Econa til å lese gjennom arbeidskontrakten som fulgte med tilbudet. De sjekket at alt var som det skulle og at hun ikke skrev under på noe urimelig eller begrensende. Dette var en ekstra trygghet, sier hun. 

– Nå er jeg mer bevisst og jeg har lært mye om lønnssamtalen, lønnsjusteringer og arbeidskontrakter som jeg tar med meg videre. Dette er erfaring jeg vanskelig hadde klart å skaffe meg på egen hånd.

– Med den rådgivningen og bistanden jeg har fått gjennom medlemskapet mitt, er jeg helt trygg på at det lønner seg å være medlem.

Les flere inspirerende medlemshistorier