Alt du trenger å vite om tariffoppgjøret 2022

I 2022 er det hovedoppgjør der hele tariffavtalen/overenskomsten er i spill og kan endres. Det handler både om lønn - og forhandlingsbestemmelser eller arbeidsvilkår.

Econa deltar i de sentrale lønnsoppgjørene gjennom representasjon i Akademikernes tre forhandlingsutvalg. Disse forhandler frem tariffavtaler/overenskomster som gjelder for Econas medlemmer i statlig sektor, kommunesektoren inkludert Oslo kommune og Samfunnsbedriftene, og i helsesektoren. Finn mer informasjon på akademikerne.no.

Egne samarbeidsutvalg i Akademikerne ivaretar Econas medlemmer som er næringsdrivende og medlemmer i privat sektor, men disse forhandler ikke tariffspørsmål. I tillegg har Econa samarbeid med de øvrige Akademiker-foreningene om revisjon av sentrale overenskomster i Spekter trad/SAN-området og Virke/HUK-området.

Det er nå enighet i lønnsoppgjør i alle sektorer der Econa forhandler for sine medlemmer gjennom Akademikerne. Siste nytt om lønnsoppgjøret finner du under sektorlenkene nedenfor eller på akademikerne.no.

Til de lokale lønnsforhandlingene i offentlig sektor, så er det viktig at du leverer inn krav til tillitsvalgt.

Last ned skjema for lønnskrav for lokale forhandlinger

Følg med på tariffnytt per sektor

NHO
Finans Norge
Staten
KS
Samfunnsbedriftene (tidligere KS Bedrift)
Oslo kommune
Spekter Helse
SAN
Virke