Artikler innenfor kategorien "Lønn"
 • Ta lønnen din til neste nivå med våre verktøy. Meld deg inn nå så spanderer vi medlemskapet ditt ut året.

  08.11.22
 • Hva bør du tjene i deltidsjobben eller sommerjobben? Med vår lønnskalkulator for studenter får du et godt bilde av hva du bør få betalt i en deltidsjobb, samt gode argumenter til lønnsforhandlinger og lønnssamtaler.

  31.08.22
 • Hovedtariffoppgjøret i offentlig sektor er nå i havn i forhandlingsområdene Stat, KS og Oslo kommune. Etter krevende meklinger på overtid er Econa glad for at partene har oppnådd enighet.

  25.05.22
 • Jeg har lederansvar og er også ansvarlig for lønnsjusteringer. Jeg har en kvinnelig medarbeider som har vært i foreldrepermisjon nesten hele siste år. Arbeidsgiver er i en litt anstrengt økonomisk situasjon. Hva er riktig å gi i lønnsforhøyelse til denne medarbeideren?

  16.03.22
 • Har du mottatt feil lønnsutbetaling for eksempel fordi du har fått for høy månedslønn eller for mye i utgiftsgodtgjørelse? Nå blir det vanskeligere for arbeidsgiver å trekke deg i lønn for å ordne opp i dette. Høyesterett har nylig avsagt en dom som innebærer strengere krav til avtale om lønnstrekk.

  16.03.22
 • Økonomene gjør det godt! Lønnsstatistikken for 2021 viser fire tydelige tegn på et solid arbeidsmarked: rekordhøy andel jobbskifter, god lønnsvekst, få ledige nyutdannede og økt opplevd attraktivitet. Men hvor mye er det rimelig å forvente seg i lønnsvekst for akkurat deg?

  24.11.21
 • Statistikken fra årets lønnsundersøkelse er klar, og tallenes tale er tydelig: Det har vært et knallår for økonomene! Mange har byttet jobb, både hos eksisterende og nye arbeidsgivere, noe som har ført til god lønnsvekst. Men hvor stor lønnsvekst er det rimelig å forvente for deg som er ung i arbeidslivet?

  24.11.21
 • Lønnsstatistikken for 2021 er klar og resultatet er tydelig: Arbeidsmarkedet er brennhett for økonomer! Mange har fått ny jobb, gjort betydelige lønnshopp og det er få arbeidsledige blant de nyutdannede.

  17.11.21
 • Da Charlotte Edvardsen fikk tilbud om sin første fulltidsstilling etter studietiden, brukte hun muligheten til å utfordre seg selv og gå inn i forhandlinger om lønnen. Med god hjelp fra både Econas advokater og lønnsekspert, landet hun jobben og opparbeidet seg nyttig kompetanse.

  03.11.21
 • Line jobbet seg opp fra et vikariat til fast stilling, men da det var tid for lønnssamtale, ga ikke Econas lønnskalkulator henne klare svar. Stillingen hennes var nemlig en kombinasjon av to stillingstyper. Likevel oppnådde hun gode resultater med hjelp fra Econa.

  12.10.21
 • Carina følte at hun hverken utviklet seg nok i jobben eller fikk riktig lønn for den økende graden av ansvar. Med god hjelp fra Econas lønnsrådgiver tok hun grep: I tillegg til å lande en ny og spennende jobb, forhandlet hun tilbudet opp med 35 000 kroner.

  07.10.21
 • Visste du at du ikke automatisk får full lønn når du er i foreldrepermisjon? Tjener du over 6G, må arbeidsgiver kompensere for din lønn som overstiger dette. Hvis ikke, kan du tape store penger under permisjonen.

  02.09.21
 • Mange kan gå glipp av millionbeløp i pensjon fordi bonusen ikke er tatt med i pensjonsgrunnlaget. Econas advokater gir deg oversikt over regelverket for bonus og pensjon. Dette kan gi deg betydelig økt pensjon!

  02.09.21

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.