Vi søker nye styremedlemmer til hovedstyret

Masterutdannet økonom med erfaring med det grønne skiftet og lyst til å utvide din styreerfaring? Da leter vi etter deg!

Mingling på Econakonferansen 2021

Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Econa ønsker å styrke hovedstyret med kompetanse fra bærekraft og energi, samt med medlemmer med tyngre økonomiroller fra det private næringsliv. Kjenner du deg igjen i dette, og er nysgjerrig ønsker vi at du kontakter Marius Engebretsen for mer informasjon.

En posisjon i hovedstyret til Econa gir deg en unik mulighet til å jobbe for økonomen og bidra til Econas hovedmål: å hjelpe økonomen til å ta bedre beslutninger – hver dag. Som styremedlem i Econa får du en gylden mulighet til å utvide ditt nettverk med økonomer innen privat og offentlig sektor over hele landet. I tillegg får du være med å jobbe mot Econas satsingsområder: grønn omstilling, mangfold og livslang læring. 

Styret i Econa er et profesjonelt drevet styre, som per i dag er ledet av Maiken Skirstad Mo. Til sammen består hovedstyret av 10 medlemmer, som jobber på oppdrag fra representantskapet. Styret har et tydelig mandat og er preget av et godt og inkluderende miljø. Hovedstyret får den støtten det måtte trenge fra administrasjonen i Econa, og det samarbeides godt mellom alle deler av foreningen.

Organisering av Econa

Econa er interesse- og arbeidstakerorganisasjonen for økonomer, siviløkonomer og studenter innen økonomisk-administrative fag. I Econa er tempoet høyt og engasjementet stort, og vi jobber dedikert for å skape verdi for våre 27 000 medlemmer. Econa har en ambisiøs vekststrategi og jobber hver eneste dag for å bli mer relevante for enda flere. Econa er medlem i hovedsammenslutningen Akademikerne.

Representantskapet er Econas høyeste organ og består av 22 medlemmer som velges direkte fra de ulike regionene, 14 lokalavdelingsledere og 6 studentrepresentanter. Et årlig representantskapsmøte velger Econas hovedstyre. Representantskapet er også ansvarlige for Econas vedtekter og strategi.

Valgkomiteen velges av representantskapet i henhold til foreningens vedtekter. Oppgaven til valgkomiteen er å sikre at foreningen har tilgang til hovedstyremedlemmer som kan forvalte oppgaven på en god og konstruktiv måte.

I Econas hovedstyre skal det til enhver periode sitte mellom 8-12 personer, hvorav to er valgt av studentutvalget, en er valgt av administrasjonen og resten innstilles av valgkomiteen og velges av representantskapet.

Flere styremedlemmer skal velges i 2022, og valgkomiteen er dermed interessert i å komme i kontakt med medlemmer og potensielle medlemmer som ønsker å utvide sin styrekompetanse.

Les mer om styret og om hvordan Econa er organisert.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.