Econa og UN Global Compact

Econa har vært medlem av UN Global Compact, FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv, siden 2010. Gjennom initiativet forplikter vi oss til å følge ti prinsipper tilknyttet menneskerettigheter, arbeidslivsstandarder, miljø og anti-korrupsjon.

De ti prinsippene og FNs bærekraftsmål staker ut retningen for et ansvarlig og bærekraftig næringsliv. Prinsippene og bærekraftsmålene går som en rød tråd gjennom alt arbeidet UN Global Compact-bedriftene gjør. Econa har både signert prinsippene og knyttet seg opp til seks spesifikke bærekraftsmål (se vår bærekraftsstrategi). 

Våre aktiviteter tilknyttet Global Compact baserer seg på at vi er en arbeidstakerforening. Du kan lese Econas siste rapport rundt våre aktiviteter til Global Compact her. For vår organisasjonstype anbefaler FN-organisasjonen at vi: 

  • Bygger dialog med selskaper og organisasjoner som er med i Global Compact 
  • Er en aktiv deltaker i vårt lokale Global Compact-nettverk 
  • Undersøker hva vi selv har oppnådd på bærekraftsfeltet 

Econas administrerende direktør deltar på en årlig toppledermiddag i regi av UN Global Compact Norge, der lederne i flere av Norges største og mest fremoverlente selskaper innen bærekraft er invitert. I tillegg deltar vi på medlemsmøter for bærekraftsansvarlige. 

Kontaktperson: 

Christoffer Gundersen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.