Lønn

Lurer du på om du får lønn som fortjent? Vi vet hva andre økonomer og siviløkonomer tjener og hvor mye lønnen deres har økt det siste året. Er du medlem i Econa, får du tilgang til både lønnsstatistikk, lønnskalkulator og rådgivning som en del av medlemskapet ditt.

Econamedlems hånd putter mynter i sparegris

Er du medlem i Econa, kan du benytte deg av både lønnskalkulatoren vår og markedets eneste lønnsstatistikk for økonomer.

Enten du forhandler lønnen din selv eller er en del av sentrale lønnsforhandlinger, tjener du på å vite hva som er gjeldende markedslønn. Her kan du sjekke Econas lønnsstatistikk, regne ut hvilke lønns- og pensjonsbetingelser du bør få med lønnskalkulatoren vår, og bestille individuell veiledning hos lønnsrådgiver.

Lønnskalkulator

Med Econas lønnskalkulator kan du velge hvem du vil sammenlikne deg med. I den kan du legge inn de faktorene som er med på å påvirke lønnen din. Ut får du en skreddersydd rapport, som du kan ta med deg inn i lønnssamtalen eller lønnsforhandlingene.

Du kan beregne både lønn og pensjon med lønnskalkulatoren. Husk at pensjonssparingen arbeidsgiveren din gjør for deg, er en del av lønnen. Du bør derfor sørge for at også denne delen av arbeidsavtalen er konkurransedyktig.

Du må være logget inn for å bruke lønnskalkulatoren.

Du må være medlem og logget inn for å bruke lønnskalkulatoren.

Lønnsstatistikk

Econas lønnsstatistikk er den eneste av sitt slag for økonomer i Norge, og en av de største i landet for deg som har høyere utdanning.

  • Statistikken viser tabeller for lønnsnivå basert på eksamenskull, ansvar, sektor, funksjon og antall ansatte i virksomheten.
  • Den gir en fyldig oversikt for deg som vil følge med på lønnsutviklingen.
  • Sammen med lønnskalkulatoren vår gir den deg uvurderlige argumenter til lønnssamtalen og i lønnsforhandlinger.

Du må være medlem og logget inn for å laset ned statistikken.

Lønnsrådgivning

Skal du ha lønnssamtale og trenger ekspertråd? Som Econa-medlem får du individuell lønnsrådgivning. Econas lønnsrådgiver hjelper deg med å finne din tilnærming og relevant statistikk. For mange blir dette en lønnsom samtale!

Har du fått tilbud om ny jobb? Da bør du sende inn arbeidsavtale til Econas jurister, og samtidig be om lønnsrådgivning. Som hovedregel skal du forhandle lønn når du får et tilbud, men måten du bør gjøre det på, varierer fra situasjon til situasjon. Vi er en nyttig sparringspartner ved kontraktsinngåelse, også når det gjelder lønn.

Du må være medlem og logget inn for å bestille time.

Meld deg inn i Econa for å benytte deg av tilbudet!

forhandlet opp lønnstilbudet med 35 000.