- Når jeg nevner at jeg har Econa-avtale, er det bare for andre å legge på

For Hans Andreas Nordjordet er ikke gode bank- og forsikringsavtaler de eneste økonomiske fordelene han får utnyttet gjennom Econa. Se hvordan siviløkonomen tar i bruk det beste forbundet har å tilby for å få både mer penger inn, og mindre penger ut.

To menn i en samtale, en smiler og en står med ryggen til kamera.

Foto: Nordea

Høsten er som klarest i Oslo, og lyset og fargene er skrudd opp til det maksimale når vi møter Hans Andreas (29) som kommer rett fra jobben som seniorkonsulent for å snakke med oss.

Pent kledd mann som står i en trapp og smiler til kamera.

HANS ANDREAS NORDJORDET - Den backingen Econa har gitt meg har vært gull verdt som fersk i arbeidslivet. Det å være Econa-medlem for meg har gitt meg løft både i karriere og lønn.

Foto: Nordea

Hans Andreas er utdannet siviløkonom med spesialisering i strategi fra Bergen og Oslo, og vært medlem av Econa siden han begynte å jobbe. Fra han ble medlem har han vært bevisst på å utnytte medlemskapet til sin fordel og få maksimalt ut av hva Econa kan tilby ham. Hans Andreas har tatt i bruk hele spekteret av tilbud fra mentorprogrammet, til kurs og sosiale arrangementer, og også de ulike avtalene forbundet har forhandlet fram. Men at siviløkonomen skulle ta i bruk bankavtalen var ikke selvsagt.

- Jeg skal innrømme at jeg ikke var så fristet til å bruke Econas gamle bankavtale før de skiftet over til Nordea. For jeg var allerede Nordea-kunde og ville ikke bytte fra Nordeas mobil-og nettbank som jeg synes er veldig god. Men da Econa byttet til Nordea så linket jeg opp med avtalen og fikk bedre rente på boliglånet mitt. Mellom 0,5 og 0,75 prosentpoeng over den jeg har hos Nordea, er det jeg har blitt tilbudt fra andre banker.

Bytt bank til Nordea i dag!

Dere siviløkonomer er jo attraktive kunder, har du fått tilbud fra andre banker?

- Ja, men for å sette det litt i perspektiv pleier jeg å fortelle om at jeg har en kompis som jobber i lokalbanken der jeg kommer fra som gjerne ville få meg over som kunde, men da han skjønte jeg var medlem av Econa spøkte han med at han bare kunne legge på, humrer Hans Andreas. Det var ikke mulig å komme i mål med meg da. Jeg har en av markedets beste renter nå. For meg betyr det vel mellom 300 og 600 kroner spart i måneden. Det blir mye penger i løpet av et år.

At det er vanskelig å matche tilbudene gjennom Econa er også langt på vei reaksjonene han møter når det kommer til forsikringsselskaper som ønsker seg den unge siviløkonomen som kunde.

- Ja, på forsikring så sparer jeg vel en 4000 kroner på årsbasis vurdert opp mot de andre tilbudene jeg har fått. Da har jeg også fått med en ekstra forsikring med i pakken fra Econa, smiler Hans Andreas. Econa Ung-pakken som jeg har nå kan jeg ha til jeg er 34 og inneholder reise-, innbo- og ulykkesforsikring. Jeg fikk også god rådgivning til å finne ut hvilke forsikringer jeg faktisk trenger. 

Les mer om forsikringstilbudene til Econa Forsikring

Besparelsene til Hans Andreas gjennom avtalene til Econa:

Forsikring:  Ca. 4000,- mindre i året
Bank:  Ca. 6000,- mindre i året

Hans Andreas betaler et medlemsgebyr på 4500 kroner i året som ordinært medlem. Dette kan trekkes fra den skattepliktige inntekten.

God strategi for arbeidsmarkedet med Econa på sin side

Selv om Hans Andreas har fått en god besparelse på sine månedlige utgifter med Econa på laget, er det imidlertid et annet grep som har vært spesielt gunstig for ham nå som han har vært noen år i arbeidslivet.

- Jeg tror kanskje det jeg har fått mest utbytte av ved å være medlem i Econa er når jeg har byttet jobb. Jeg har vært flink til å benytte meg av både rådgiveren min hos Econa og også mentoren min som Econa har matchet meg med. Sammen har vi lagt strategi for både hvilke muligheter jeg har hatt i arbeidsmarkedet, og ikke minst en strategi om lønn når jeg har fått tilbud om ny jobb. Det har gitt meg ekstra selvtillit og innsikt. Den backingen Econa har gitt meg har vært gull verdt som fersk i arbeidslivet. Det å være Econa-medlem for meg har gitt meg løft både i karriere og lønn, sier han tydelig fornøyd. 

Allerede medlem? Logg inn øverst til høyre.

Avtalene er til for din fordel!

Som Econa-medlem er det lav terskel for å kontakte rådgivere for å sparre om lønn, karriere, forsikring og bank. Og helt kostnadsfritt for medlemmene. Slike muligheter for sparring setter bokseentusiasten stor pris på.

- Mange arbeidsplasser har jo interne ordninger for å hjelpe deg, men ofte er det også på vegne av selskapet med en del egeninteresse med i bildet. Da tørr man ikke spørre om alt, fortsetter Hans Andreas. Hos Econa føler jeg meg passet på av objektive mentorer og rådgivere som kan guide meg i forskjellige spørsmål om næringslivet, og som kun vil det beste for deg. Jeg har Econa i mitt hjørne, og det er solid backing.

Hvordan tenker du å utnytte Econa framover?

- Jeg så nyheten om egen pensjonskonto hos Nordea for litt siden, men jeg har ikke rukket å ta en innføring og gjennomgang med dette ennå, det ligger i loopen innen kort tid, og skal definitivt utnyttes til det fulle. Avtalene er jo til for min fordel, avslutter siviløkonomen.