Artikler innenfor kategorien "Politikk og samfunn"
 • Det er ingen tvil om at EUs Green Deal og den tilhørende klassifiseringsordningen, kalt taksonomien, vil få stor påvirkning på næringslivet. Her er det viktigste du trenger å vite!

 • Økonomers rolle i klima- og miljøspørsmål er viktigere enn noensinne. Når den grønne omstillingen kommer for fullt, setter den krav til bl.a. innovasjon, nye forretningsmodeller, rapportering og ikke minst lønnsomhet. Men hvor starter du?

 • Grønn omstilling er et viktig satsingsområde for Econa. Econa skal vise at bærekraft hører sammen med business.

 • Bærekraft får en stadig større påvirkning på økonomers hverdag og de tradisjonelle økonomifunksjonene. Dermed stilles det også nye krav til kompetanse og arbeidsoppgaver. Econa har derfor en kursrekke på grønn omstilling.

 • Econa var aktive på Arendalsuken 2021, og inviterte sammen med DN ledere fra ulike hold i næringslivet for å diskutere hvorfor kvinneandelen toppledere i Norge kun ligger på 14%. Til tross for mye snakk hos politikerne, mange gode tiltak i bedriftene og en generell holdningsendring i samfunnet, mener vår adm. dir. Nina Riibe at det er alt for få kvinnelige ledere.

 • Econa og DN inviterte norske toppøkonomer til å gi sine synspunkt på hvor vi finner de lønnsomme arbeidsplassene i 2030 under Arendalsuka.

 • Med det grønne skiftet endres også økonomirollen i stor grad. De mange kravene til ikke-finansiell rapportering og klima er kommet for å bli. En CFO, controller eller business analytiker må begynne å ta hensyn til flere ting enn kontantstrøm og bunnlinja.

 • Den grønne bølgen også har truffet arbeidsmarkedet. Stadig flere bedrifter lyser ut stillinger som egne bærekraftsansvarlige, men også mange stiller krav til kunnskap om bærekraft i «tradisjonelle» økonomifunksjoner. Men hvordan skaper du din egen karriere innen bærekraft?

 • Norge er et land med et velorganisert arbeidsmarked og gode rettigheter for arbeidstakere. Det veletablerte trepartsystemet - samarbeidet mellom fagforeningene, arbeidsgiverne og myndighetene, er nøkkelen til utviklingen av sunne og gode arbeidslivsbestemmelser for alle, både som leder og ansatt.

 • Når vi i samfunnsliv, arbeidsliv og politikk snakker om den norske eller den nordiske modellen så dreier det seg om trekk ved økonomi, arbeidslivsorganisering og politisk system som kjennetegner de nordiske landene.  

 • Alle snakker om at det er for få kvinner i toppledelsen. Alle er enige om at det er viktig. Alle vet at det er lønnsomt, bidrar til økt verdiskaping og innovasjon. Så hvorfor tar det så lang tid? Problemstillingen er kompleks, og løsningene er til tider langt unna og vanskelig å konkretisere. Men noe vet vi, og noe kan vi gjøre noe med allerede nå.

 • Hvorfor er det så få kvinner i toppledelsen i det private næringsliv? Er det fordi kvinnene ikke vil, orker eller har motivasjonen og drivkraften til et så ansvarsfullt arbeid? Forskning tyder på at det er feil. For kvinner både vil og kan!

 • I 1969 var det kun 17 jenter som begynte ved NHH. I dag viser studenttallene like mange jenter som gutter på økonomistudiene i Norge. Ulikhetene starter først når studentene velger spesialisering. Hva skjer videre i karrieren om man satser på henholdsvis organisasjon og ledelse, internasjonal business eller finans?

 • En forsvinnende liten del av toppledere i privat næringsliv er kvinner, selv i Norge - ett av verdens mest likestilte land. Hvordan skal vi sikre at flere dyktige kvinner kommer seg til toppen? Vi laget podcast for å finne svarene!