-
Paradokset Paul
Paul Moxnes (82) er for nestor å regne for sitt arbeid innen samspill og ledelse. Selv har han alltid kjørt sitt eget løp, kranglet med kollegaer på veien, og anser seg selv som elendig på relasjoner.
-
Fremtiden i andres hender
Mange unngår refleksjoner rundt egen alderdom. En fremtidsfullmakt lar deg planlegge for fremtiden og sørger for at dine ønsker og behov blir ivaretatt den dagen du ikke lenger klarer det selv.
-
Hva skal vi med høye karakterer?
Målinger fra PISA og Forsvaret viser samme nedadgående kurve – men slik grunnskolen måler evner, har det aldri stått bedre til. Noe er galt i skolen.
-
Sorgens arbeidere
Sorg etter å ha mistet et barn eller en ektefelle er ikke sykmeldingsgrunn i Norge. Er det egentlig rom for å sørge i norsk arbeidsliv?
-
Gjør bruddet best mulig
Arbeidsgiver gjør lurt i å investere i sine ansatte, også etter at de har sagt opp.
-
Hvordan håndtere kollegaens misunnelse?
Etter at hun ble forfremmet, har kollegaen, som også er en god venn, holdt avstand. Hva nå?
Det relasjonelle blir viktigere og viktigere. Ikke bare mellom to mennesker og i et team, men i det store spillet.
-
Fra motehus til mesterverk
Avfall fra Paris’ motehus får nytt liv i gjenbrukssentralen La Réserve des Arts. Når utvalget ikke er uendelig, må kunstnerne være mer kreative og innovative enn om de kun hadde brukt nye materialer.
-
Døde hvite menns klær
Ikke sjelden ender klærne vi leverer i klescontainerne, i ørkenen på andre siden av kloden. I Ghana går klessvinnet bare under betegnelsen døde hvite menns klær. Det er noe alvorlig galt med dagens klesindustri.
-
Tall, trær og tverrfaglighet
På NMBU møter økonomistudenter en verden av tverrfaglige muligheter og praktisk erfaring. Jeg tror mine medstudenter og jeg stiller med et forsprang i arbeidslivet.