Næringspolitikk, effektivitet i offentlig sektor og et skråblikk på kontormote under årets Arendalsuke

I august er vi til stede på Arendalsuka for å fremme økonomers interesser. Bli med oss i DN-teltet og på flere spennende samarbeidseventer. Kan du ikke være der fysisk? Følg alle sendingene direkte på Dagens Næringsliv.

Årets arrangementer spenner bredt både i form og tema. I DN-teltet skal Econa løfte samtaler om offentlig ressursbruk, og næringspolitikk og verdiskaping. I tillegg deltar vi på flere arrangementer med BDO og Skift, der temaer som bærekraft og sirkulære forretningsmodeller står på agendaen. Det blir også tid til et litt mer uhøytidelig arrangement, når Econa og Söderberg & Partners inviterer til et kveldstreff om kontormote og hva antrekk sier om jobber vi gjør.

For oss er det viktig at økonomens rolle og fagkunnskap er en del av de store diskusjonene i samfunnet. Da må vi være til stede der disse samtalene skjer. Nina Riibe, administrerende direktør i Econa. 

Er du i Arendal i år? Kom innom og møt oss på våre arrangementer!  

Har du ikke mulighet til å være til stede, kan du se alle sendinger fra DN-teltet på forsiden av Dagens Næringsliv. Opptakene vil også være tilgjengelige senere.

Dette er arrangementene Econa skal være en del av under Arendalsuka i år 

 

Dilemma til frokost: Næringslivsledere om de vanskelige bærekraftsvalgene

Tirsdag 13. august kl. 09.30 – 10.15, Symposium

Fremtredende næringslivsledere får servert dilemma til frokost. Hvilke vurderinger gjør de når de skal ta de umulige valgene?

Administrerende direktør i Econa, Nina Riibe, deltar i panelsamtale hos BDO.  

Les mer om arrangementet.

Skal staten plukke vinnere? Om aktiv næringspolitikk, statens rolle i verdiskaping og markedssvikt

Tirsdag 13. august kl. 11.30 – 12.00, DN-teltet 

Hva betyr politikk som IRA og EU Green Deal for norsk næringsliv og hvor direkte skal staten investere i enkeltprosjekter eller virksomheter? I tillegg til disse, vil samtalen besvare:

  • Er vi avhengige av staten og offentlige midler for å sette i gang nye næringer?
  • Er subsidiekappløp en nødvendighet for det grønne skiftet, eller en usunn proteksjonisme?
  • Norge har tidligere lykkes godt gjennom etablering av oljeeventyret og senere oljefondet. Hva må vi gjøre for å gjenta suksessen?
  • Kan det bli for mye stat? Hva er eventuelt konsekvensen?

Administrerende direktør i Econa, Nina Riibe, leder samtalen mellom næringsminister Cecilie Myrseth, BI-professor Espen Henriksen, og partner i McKinsey Frithjof Norman Lund.  

Les mer om arrangementet.

Du kan også se denne sendingen på Dagens næringsliv.  

Kan norsk næringsliv bli sirkulært?

Tirsdag 13. august kl. 13.00 – 13.50 Torvgaten 5 

Transformasjonen til sirkulære forretningsmodeller er en sentral brikke for omstillingen til lavutslippssamfunnet. Omstillingen er for fullt i gang i EU, men foreløpig går det sakte hjemme i Norge.

Hvordan forbereder norsk næringsliv seg? Og hvilke rammebetingelser trenger de fra myndighetene for å lykkes? Dette er temaet for debatten.

Econas bærekraftsrådgiver, Anniken Aarrestad leder samtalen sammen med Marie Loe Halvorsen, næringspolitisk direktør i EFO mellom Camilla Gramstad, Head of Sustainability i Elkjøp Nordic, Sigurd Sagen Vildåsen, Seniorforsker sirkulær økonomi i SINTEF, Tine Granlund, Advokat og partner i Codex Advokater, Idar Kreutzer, Direktør i NHO, Marte Ulltveit-Moe, Politiker i MDG og Linda Monsen Merkesdal, Politiker i Arbeiderpartiet.

Arrangementet er et samarbeid med Amesto, Renas, Elektroforeningen, Codex og Econa.

Les mer om arrangementet.

Kan sirkulære virksomheter bli lønnsomme i en lineær økonomi?

Tirsdag 13. august kl. 14.30 – 15.15, Torvgaten 5 

Er det mulig for sirkulære virksomheter å bli lønnsomme når dagens marked og regelverk er rigget for en lineær økonomi?

Møt noen av de norske virksomhetene som forsøker nettopp dette, og lær mer om hvilke barrierer de opplever og muligheter de ser. Arrangementet avsluttes med et “filosofisk kvarter”, hvor Frank Jægtnes, Bjørn Arild Thon og Christine Lundberg Larsen deler sine refleksjoner. Det hele ledes av Nina Riibe, Administrerende direktør i Econa og leder av Sirkulærskiftet i Skift - Næringslivets klimaledere.

Arrangementet er et samarbeid med Amesto, Renas, Elektroforeningen, Codex og Econa.

Les mer om arrangementet.

Slips, vest eller sommerkjole – sier det noe om jobben du gjør?

Tirsdag 13. august kl. 20.00 – 21.30, No1 Sportsbar  

Det sies at klær skaper folk, men skaper det også resultater? Betyr det noe for bunnlinje eller kultur at de ansatte har uniformert seg i finansvest eller lange, blomstrende kjoler? Vi retter et skråblikk mot kontormote og kultur i en uformell og forhåpentligvis underholdende samtale, etterfulgt av sosialt samvær.

Arrangementet er et samarbeid mellom Econa og Söderberg & Partners. I panelet finner vi samfunnsredaktør i E24, Torbjørn Røe Isaksen og Deputy CEO i Söderberg & Partners, Christian Søhus. Flere navn kommer.

Les mer om arrangementet.

Sløser politikerne med arbeidskraften? Om effektivitet i offentlig sektor og politisk reformvegring.

Onsdag 14. august kl. 15.30 – 16.00, DN-teltet 

I denne debatten belyses spørsmålet om offentlig sektor har effektivitetsproblemer. Og kan bedre politisk styring bidra til å redusere offentlige utgifter uten at det går utover kvaliteten på tilbudet? 

Journalist Tove Gravdal leder debatten mellom Econas Nina Riibe og stortingspolitikerne Tuva Moflag (Ap) og Helge Orten (H). Kommentarer kommer også fra professor ved Universitetet i Stavanger, Ola Kvaløy og E24s Torbjørn Røe Isaksen.

Les mer om arrangementet.

Du kan også se denne sendingen på Dagens næringsliv.  

Dette er Arendalsuka

Arendalsuka er årets happening for alle som er interessert i samfunnsspørsmål. Her møtes aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv til debatter om alt fra helse, utdanning, næringsliv, arbeidsliv, klima, og kultur. Rundt 1700 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august, her er det med andre ord noe for alle og enhver.