Erfaren jury kårer Norges beste økonomistudenter

For ellevte året på rad inviterer vi i Econa landets studenter til å kjempe om den gjeve tittelen norgesmester i økonomi. I årets jury sitter det representanter fra våre samarbeidspartnere BDO, Dagens Næringsliv, Nordea og Söderberg & Partners.

Econas samarbeidspartnere for NM i økonomi 2024 sine logoer: BDO, Nordea, Dagens Næringsliv og Søderberg og Partners

Hvert år deltar flere hundre lag i konkurransen for studenter. De fleste er økonomistudenter, men konkurransen er også åpen for deltakere fra andre studieretninger. Deltakerne blir testet i både teori og praksis, før de ti beste lagene samles til finaledager og bankett i Oslo.

Meld deg på NM i økonomi 2024 her

Gøy – uansett ambisjon 

- Totalt har mange tusen studenter deltatt i løpet av årene vi har hatt NM og i årenes løp har mange av finalistene fått seg jobb gjennom konkurransen, sier Maia Peckel, studentansvarlig i Econa. Hun sier lagene har ulike ambisjoner for å delta.

- Noen av lagene deltar for å konkurrere med sine venner lokalt, mest som en quiz og for gøy, mens andre har ambisjoner om å bli norgesmestere allerede fra påmelding, opplyser Peckel. Hun oppfordrer alle til å melde seg på, uavhengig av ambisjonsnivå.  

Disse kårer årets norgesmester

Hvert år settes juryen sammen av toppledere fra næringslivet og ledes av en representant fra Econa. Den erfarne juryen bringer med seg tung kompetanse, inngående bransjeerfaring og ulike perspektiver til dommerbordet.

– NM gir unike karrieremuligheter for finalistene, og en uvurderlig mulighet til å samles for inspirerende og lærerike dager. I rundene får studentene brynet seg på dagsaktuelle problemstillinger fra næringslivet, utvidet kritisk tekning, teamarbeid, og ikke minst kommunikasjons- og presentasjonsevner, forteller Divya Bhatnagar, økonomisjef i Econa og juryleder for årets NM.  

– Studentene får satt teori ut i praksis og testet det faglige ut fra ulike perspektiver. Dermed får de kjenne på hva som venter etter studiene. Konkurransen gir verdifulle erfaringer og ferdigheter arbeidsgivere finner attraktive, utdyper Divya.

Årets jury består av følgende personer: 

  • Divya Bhatnagar, økonomisjef i Econa 
  • Martin Aasen, administrerende direktør i BDO Norge 
  • Jan Kjetil Hvamstad, administrerende direktør i Söderberg & Partners  
  • Anders Granstad, leder forretningsutvikling i Nordea
Jurymedlemmene i Nm i økonomi 2024: Anders Granstad, Divya Bhatnagar, Martin Aasen og Jan Kjetil Hvamstad

Årets jury. Fra venstre: Anders Granstad, Divya Bhatnagar, Martin Aasen og Jan Kjetil Hvamstad.

Les alt om NM i økonomi 2024 her.

Les mer om hverdagen som nyutdannet hos våre samarbeidspartnere

BDO Norge Graduate program

Nordea Graduate Programme

Söderberg & Partners