Styret som en verdiskapende ressurs og mulighet

Foredraget passer for alle som ønsker bedre innsikt knyttet til styrets rolle og det ansvaret man påtar seg. Om du er eier eller leder av en virksomhet, har en rolle i et styre, eller ønsker innsikt for å vite hva som kreves for å ta steget inn i styrerommet.

Tid og sted

  • Onsdag 29. mai
  • 17.30 - 21.00
  • Rød bare Blå
  • Storgata 19
  • Molde

Priser, plasser og frister

  • Medlem: Gratis
  • Student medlem: Gratis
  • Ledige plasser: 12
  • Påmeldingsfrist: 20. mai

Kontaktperson

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Med nytt lovverk på plass fra regjeringen setter man nå søkelyset på styret, styrets rolle og kjønnsbalansen. Det er behov for ca. 13.000 kvinner i norske styrer fremover, en unik mulighet som bør gripes. Men hvordan tenke helhetlig gjennom et aktivt styre slik at man forvalter virksomheten i henhold til selskapsloven og den beste gjelden praksis? Å drive frem utvikling og verdiskapning er en av de sentrale oppgavene for et godt styre. Dette skal gjøres gjennom en helhetlig ledelse og ved å ivareta de formelle sidene knyttet til kravene i selskapsloven. God ledelse og riktig kompetanse er en knapphetsressurs som mangler i mange virksomheter, det er derfor avgjørende å kunne tilføre dette slik at man evner å hente ut potensialet.

Foredraget passer for alle som ønsker bedre innsikt knyttet til styrets rolle og det ansvaret man påtar seg. Om du er eier eller leder av en virksomhet, har en rolle i et styre, eller ønsker innsikt for å vite hva som kreves for å ta steget inn i styrerommet. Du vil få en helhetlig forståelse og en god metodisk modell som fungerer i alle type styrer og virksomheter med tilhørende verktøy.

Foredraget er praktisk rettet med følgende temaer:

· Styret som den verdiskapende ressursen for virksomheten
· Hva kjennetegner de styrene som lykkes og de som feiler?
· Hvilket personlig ansvar påtar du?
· Hvordan utvikle og styrke styret som et velfungerende team?
· Ønsker du styreverv? Tips og råd du bør orientere deg om før du takker JA.

Matservering ca kl. 19.30. Har du allergier eller ikke ønsker mat, vennligst skriv det i kommentarfeltet ved påmelding. 

Morten Solheim

Foto: Edvin Wiggen Dahl / BI Trondheim

Morten Solheim – Er forretningsutvikler og inngår i et nasjonalt Executive team for Handelshøyskolen BI, foreleser på kurset styrekompetanse og er fagrådsleder hos Trondheim næringsforening i fagrådet – Styrearbeid. Har en mastergrad fra Nord Universitet (med fokus på strategisk ledelse gjennom team), er også godt i gang med sin andre mastergrad, Executive master of management ved Handelshøyskolen BI. Som Solheim sier: Å være bindeleddet mellom næringslivet, det offentlige og BI, gir en unik og lærerik innsikt og forståelse for hvorfor noen virksomheter lykkes bedre enn andre. Denne innsikten er nyttig å kunne dele.

Morten anbefaler at de som deltar kjøper boken «Styrearbeid – Styreutvikling – Styreledelse» av Frode Solberg, ta kontakt med den som står ansvarlig i Ålesund / Molde for å prøve å oppnå en god pris på boken i forkant av foredraget. Denne boken må deltageren selv dekke kostnaden for, men om vi bestiller samlet håper vi å oppnå en litt forbedret pris.