Hvordan implementere CSRD / bærekraftsrapportering?

Første rapportering i henhold til CSRD blir for regnskapsåret 2024 og gjelder store børsnoterte foretak. De påfølgende årene vil flere selskaper bli omfattet av kravene. Men hva innebærer direktivet rent konkret og hvordan skal man gripe implementeringen an? Vi ser nærmere på hva CSRD betyr i praksis og hvordan man kan organisere og planlegge gjennomføringen, med eksempler fra anerkjente virksomheter og fagpersoner.

Tid og sted

  • Torsdag 23. mai
  • 16.30 - 18.30
  • Online

Priser, plasser og frister

  • Medlem: Gratis
  • Student medlem: Gratis
  • Ledige plasser: 73
  • Påmeldingsfrist: 22. mai

Kontaktperson

Tid og sted

  • Torsdag 23. mai
  • 16.00 - 18.30
  • Econa
  • Kongens gate 6
  • 0153 OSLO

Priser, plasser og frister

  • Medlem: Gratis
  • Student medlem: Gratis
  • Ledige plasser: 0
  • Påmeldingsfrist: 20. mai

Kontaktperson

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Program:

16:00 – 16:30 Matbit og mingling

16:30 – 16:35 Velkommen til Econa-seminar
ved Sigurd Mathiesen, leder for Econas nettverk for finansielle tjenester

16:35-17:00 Introduksjon til CSRD og ESRS – struktur, innhold og tilnærming
ved Janne Britt Saltkjel, rådgiver i Evolutio og styremedlem i Econas nettverk for finansielle tjenester

17:00 – 17:25 Planlegging og organisering av implementering av CSRD i Orkla
ved Jeanett Bergan, SVP Centre of excellence ESG & Sustainability og Ellen Behrens, Director Sustainability I Orkla

17:25 – 17:50 Planlegging og organisering implementering av CSRD i Reitan Eiendom
ved Jostein Breines, Chief ESG & Innovation Officer i Reitan Eiendom.

17:50 – 18:15 Bruk av verktøy for å støtte oppunder gjennomføring av CSRD
ved Elisa Dahl Walderhaug, Managing Director CEMAsys.com

18:15 – 18:30  "Last Mile" integrering av års- og bærekraftsrapport
ved Andreas Orsten, CEO Wrepit

18:00 – 18:45 Spørsmål og avrunding

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) – EUs bærekraftsdirektiv – trer i kraft fra 2025 med krav om rapportering for regnskapsåret 2024 for selskaper med gjennomsnittlig over 500 ansatte og enten MNOK 580 i omsetning eller MNOK 290 i balanse. Fra regnskapsåret 2025 omfattes også virksomheter med antall ansatte over 250. Fra 2026 omfattes små og mellomstore foretak (to av tre foreslåtte terskelverdier som antall ansatte over 50, 168 mill. i omsetning og 84 mill i balanse).

CSRD setter krav til selskapers bærekraftsrapportering, på linje med finansiell rapportering. Formålet med direktivet er å sikre konsistent og dekkende rapportering, slik at interessenter som investorer, kunder og andre kan få tilgang til pålitelig, sammenlignbar og relevant informasjon.

Direktivet krever at selskaper bl.a. gjennomfører dobbel vesentlighetsanalyse, etablerer bærekraftsmål og rapporterer på forhold innen miljø, sosiale forhold og virksomhetsstyring i henhold til European Sustainability Reporting Standard (ESRS). Dette vil i sin tur kreve etablering eller justering av relevante rammeverk og prosesser samt tilgang på data.

På dette seminaret ser vi på hvordan selskaper kan forberede seg og komme i gang med gjennomføringen av CSRD.

 

Jeanett Bergan, Orkla

Jeanett er SVP for Orklas Centre of Excellence ESG og Sustainability. Hun har 25 års erfarng fra arbeid mde bærekraft i Aker, Aker Horizons, KLP, PwC, KPMG og Storebrand. Jeanett har en Master of Management fra BI, med spesialisering i bærekraft, finans og ledelse.

 

Ellen Behrens, Orkla
Ellen er Director Social Responsibility i Orkla. Hun har over 15 års fartstid fra arbeid med bærekraft i Orkla og var i perioden 2017-2020 styreleder i Etisk Handel Norge. Ellen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har en MBA fra Arizona State University.

 

Jostein Breines, Reitan Eiendom

Jostein er Chief ESG & Innovation Officer i Reitan Eiendom. Han har hatt ulike roller innenfor eiendom og bærekraft, blant annet som prosjektdirektør i Reitan Eiendom-selskapet Relog og som rådgiver med med bærekraftskonsepter i fm. prosjektering og byplanlegging. Han er utdannet arkitekt, med kompetanse innenfor strategisk planlegging, innovasjon, system engineering og bærekraftig utvikling. Jostein har de siste 12 årene deltatt i undervisning, forskning og metodeutvikling ved NTNUs Fakultet for arkitektur og design.

 

Elisa Dahl Walderhaug, CEMAsys

Elisa Dahl Walderhaug er Managing Director for CEMAsys Norge, og har ti års erfaring som klima- og bærekraftsrådgiver for en rekke internasjonale og nordiske virksomheter. Cemasys.com er et norskbasert software-selskap og blant de ledende innen bærekraftsrapportering med mer enn 800 kunder, og kontorer i Norden og USA. Elisa har en dobbel mastergrad i hhv. Climate Change Adaption fra University of the Sunshine Coast Australia og Organizational Change and Development fra Hawaii Pacific University USA.

Andreas Orsten, founder og CEO i Wrepit

Andreas er sivilingeniør fra NTNU og har bakgrunn som konsulent i DNV. Han er co-founder og CEO i Wrepit som har utviklet en software-løsning for finansiell- og bærekraftsrapportering, som gir kontroll på tall, tekst, design og budsjett til publisert rapport. Wrepit har støttet flere norske bedrifter gjennom års- og kvartalsrapportering.

 

Janne Britt Saltkjel, Evolutio og Econas nettverk for finansielle tjenester

Janne er rådgiver i konsulentselskapet Evolutio, med ansvar for tjenester innen ESG/bærekraft og compliance. Hun har om lag 25 års erfaring fra risikostyring, internkontroll, bærekraft og compliance, bl.a. fra DNB, PwC, Deloitte, Multiconsult, Mercell og Stortingets administrasjon. Janne er utdannet siviløkonom fra NHH og sitter i Econa Oslo & Akershus’ styre for nettverk for finansielle tjenester.

 

Sigurd Mathiesen, Cultura Bank og Econas nettverk for finansielle tjenester

Sigurd er mangeårig leder for Econa Oslo & Akershus Nettverk for finansielle tjenester. Han har over 30 års erfaring fra bank og finans, både som fagspesialist, leder og rådgiver og er p.t. interim CFO i Cutura Bank, med ansvar for bankens bærekraftsrapportering. Sigurd er utdannet siviløkonom fra NHH og autorisert finansanalytiker, med påbygning innen bl.a. juss og finansmarkedsreguleringer.

Dersom du har problemer med å logge deg inn/melde deg på så send oss en e-post på post@econa.no