Oppdatert eller utdatert 2023

Årets konferanse byr på et variert og spennende program. Keynote speaker i år er Cassie Kozyrkov, Googles første Chief Decision Scientist. Sammen med en rekke dyktige og anerkjente profiler vil vi gi deg faglig påfyll og kunnskapen du trenger for å være oppdatert. Det er begrenset med plasser, så meld deg på her nå!

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Program

Tema for konferansen er hva krig, kriser og kunstig intelligens betyr for lederrollen. Programmet vil være delt inn i fire ulike deler:

Del 1: Norge i en usikker verden

Korrupsjonsjeger Eva Joly og kulturhistoriker Nina Witoszek utfordrer vår oppfatning av tillit i lys av den siste tidens politikerskandaler i Norge. Georg Riekeles, assisterende direktør ved European Policy Centre, dykker inn i den store geopolitikken og Norges rolle i Europa. Til slutt skal ekspedisjonssjef Amund Holmsen i Finansdepartementet fortelle om det økonomiske handlingsrommet i statsbudsjettene fremover. 

Del 2: Krig, kriser og klima

Har globale kriser som pandemi og krig overskygget vår innsats for å løse klimakrisen? Det blir en todelt samtale, først om hvordan ledere skal håndtere geopolitisk risiko, før vi utforsker om klimakrisen taper for krig og andre kriser. Vi har med oss Tone Lunde Bakker (adm.dir. i Eksfin), Joe Eliston (investeringsdirektør i Nysnø), Hedvig Moe (advokat i Thommessen, tidl. PST-nestsjef), Thomas Nyheim (partner i McKinsey), Geir Ramnefjell (sjef for myndighetsspørsmål i Deep Wind Offshore), Thina Saltvedt (sjefsanalytiker for bærekraftig finans i Nordea) og Georg Riekeles. 

Del 3: Maskinlæring, venn eller fiende?

Cassie Kozyrkov, tidligere Chief Decision Scientist i Google, kaster lys over hvordan teknologi ikke bare endrer manuelle oppgaver, men også beslutningstaking. I foredraget sitt spør hun «Who’s Job Does AI Automate?». Kozyrkov skal så i samtale med to norske eksperter: Karianne Lien Sundahl, leder for data og kunstig intelligens i Storebrand, og Simen Sommerfeldt, teknologidirektør i konsulentselskapet Bouvet. 

Del 4: Fremtidens kompetansekrav

Knut Haanæs, professor i strategi og bærekraft ved IMD Business School, skal gjennom en interaktiv sesjon dele sine tanker og råd om hvordan tilhørerne skal forme egen fremtid og ikke frykte den. Econas studentutvalgsleder, Thomas Bråten Stangjordet, utfordrer så med spørsmålet «hva kreves av morgendagens ledere?». Dette skal Haanæs, Mette Krogsrud (landssjef i hodejegerselskapet Korn Ferry) og Glenn Ruud (direktør for global læring og utvikling i Wilhelmsen) besvare. 

Se hele programoversikten her!

Om konferansen

10. november inviterer Econa frivillige, tillitsvalgte og medlemmer til fagkonferansen "Oppdatert eller utdatert". I år settes det søkelys på ledelse i en usikker tid. Hvordan bør norske selskaper og arbeidstakere jobbe med sikkerhet i lys av geopolitisk uro? Blir klimatiltak mindre viktig under krig og kriser? Og hvordan kan maskinlæring bli en venn fremfor en fiende? Dette er noe av det vi kommer inn på i løpet av konferansen. 

Det er begrenset med plasser, så sikre deg din billett nå.