Mindfulness, selvledelse og stress-mestring

For å leve et godt liv må vi lære oss å skille mellom det vi kan gjøre noe med og det vi ikke kan gjøre noe med. Neste skritt er å lære seg å både akseptere og gi slipp på alt i livet som er bortenfor vår kontroll OG så vende oppmerksomheten og kreftene våre til de elementene ved livet som vi faktisk kan styre.

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Mindfulness-trening fører til økt indre ro og en større bevissthet om egne tanke- og følelsesmønstre. På sikt lærer vi gjennom denne treningen å akseptere ting slik de er, og å gi slipp på alt vi ikke får gjort noe med. Dette gir en dyp indre ro og samtidig et mer fleksibelt og konsentrert sinn.

Du vil blant annet lære dette:

  • Hva er mindfulness?
  • Mindfulness trening i praksis; for indre ro, velvære og motstandskraft.
  • Hvordan du kan styre ditt eget fokus for å forsterke de gode opplevelsene, følelsene og relasjonene.
  • Hvorfor problemer og utfordringer ikke er en fiende, men snarere nøkkelen til varig, positiv endring.
  • Hvordan du effektivt mestrer stress, frykt og bekymring.

Hva er mindfulness?

Mindfulness er ikke noe mer mystisk enn å utvikle evnen til å legge merke til vår umiddelbare erfaring. Vi er ofte opptatt med tanker om fortid og fremtid, og i verste fall med grubling og bekymring. Mye av tankevirksomheten vår er selvfølgelig til god hjelp, men det er like vanlig at den leder oss inn i stress, frykt og sammenligning. Øvelser i mindfulness innebærer å se direkte inn i vår egen erfaring av øyeblikket, inkludert alt som skjer i kropp og sinn – med våkenhet, aksept, nysgjerrighet, varme og humor. Dette gjør oss bedre i stand til å begynne å skille gamle mønstre, utdaterte selvbilder, falske forestillinger om frihet – fra den vi er i dag, og den vi innerst inne ønsker å være.

Kursholder: Viggo Johansen

Viggo Johansen har hovedfag i filosofi ved Universitetet i Oslo samt 3 års videreutdannelse i kognitiv terapi ved Sct. Hans Hospital i Roskilde, Danmark.

Han har 29 års erfaring med mindfulness meditasjon. Fire av disse årene levde han som buddhistmunk (1994-1998).

Siden 2006 har han jobbet med endringsprosesser i grupper og med enkeltpersoner over hele Europa.

Viggo har skrevet bøkene «Indre stillhet», Arneberg Forlag 2013 og «Stille vitne: mindfulness-meditasjon», Arneberg Forlag 2015, og han har en podcast om mindfulness og selvledelse som heter «Viggo & Filip».

Obs: Det serveres mat fra kl. 17:00, og foredraget starter kl. 17:30.