Bogstad Gård & Rolf Hoffs samling

Econas kulturnettverk inviterer til en ny privat omvisning på Bogstad Gård. Det blir siste sjanse til å se galleriets utstilling med kunst fra Rolf Hoffs samling. Vi starter med en historisk vandring gjennom de vakre rommene på Bogstad Gård og vi avslutter med besøk i galleriet. Her er det en utstilling som tar for seg en tidsepoke på 250 år, en dialog mellom herregårdens eldre vakre malerier og moderne kunst fra Rolf Hoffs private samling.

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Museumspedagog og fagkonsulent på Bogstad Gård, Ida Lützow-Holm, vil være vår guide på denne private historiske omvisningen for Econa.

Bogstad Gård er en herregård fra 1700-tallet med autentisk interiør og et flott parklandskap. Vi starter først med en historisk vandring i de vakre rommene i hovedetasjen på Bogstad Gård. Her får vi innblikk i herregårdens historie gjennom tidene, med eiere som både har en spennende slektshistorie og som har hatt stor nasjonal betydning. Vi kan også glede oss over alle de vakre kunstgjenstandene som er godt bevart.

I 250 år har Bogstad Gård vært et sted for kunst. Nå utvides kunstopplevelsen på Bogstad med et helt nytt kunstgalleri og åpningsutstillingen KUNSTSAMLERNE - 250 års dialog mellom Peder Anker og Rolf Hoffs samlinger. Kunstsamlere fra to tidsepoker. Peder Ankers samling er Norges eldste komplette kunstsamling. Den har fått henge mer eller mindre urørt i 250 år. Vi vet ennå lite om bakgrunnen til verkene og hvordan de kom til Bogstad. Rolf Hoffs samling består av norsk og internasjonal samtidskunst. Her vet vi alt om kunstnerne, hvordan verkene kom til samlingen og hvorfor han valgte dem ut. Rolf Hoff er en av vår egen tids mest kjente samtidskunstsamlere, og på Wikipedia beskrevet som en «con amore» samler og bjellesauen i det norske kunstmarkedet.

Program:

17:30-18:00 Enkel bevertning og mingling i kafeen

18:00-19:30 Omvisning i hovedetasjen på herregården og omvisning i kunstgalleriet

Viktig å være presis fordi inngangsdøren vil bli låst under omvisningen. Begrenset antall plasser, medlemmer kan ta med en betalende gjest.

 

Har du spørsmål angående avmelding eller venteliste? Ta kontakt på arr@econa.no