Kom i gang med sparing i aksjefond!

Hobbyinvestor Svein Frøystad så i 2019 et stort behov blant småsparere for å få presentert investering i aksjefond på enkelt vis, og startet derfor å skrive «Fondsbloggen for folk flest». Denne ettermiddagen vil Svein dele sin kunnskap med de som ønsker å lære mer om tema, i et kondensert format.

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Kort om tema Arrangementet blir gjennomført som en samtale med Erik Førde i Econa Bergen, der Svein vil gi en introduksjon til sitt tankesettgjennom fokus på 3 hovedtema: 1. Tid i markedet og ikke timing, sier du? Hvorfor er langsiktighet viktig når man skal investere i aksjefond? «Lar du sparepengene stå i åtte år, er risikoen ekstremt lav, sier han. Og går du opp til ti år, skal du vite at den årlige gjennomsnittsavkastningen har vært nesten 10 prosent i alle tiårsperiodene, med lite variasjon», Erlend Fredriksen, DNB. 2. Ikke legge alle egg i en kurv, sier du? Hovedfokuset denne ettermiddagen blir på diversifisering av en portefølje med aksjefond. Vi diskuterer enkle investeringsstrategier, indeksfond, aktivt forvaltede fond og hvordan man sørger for en bred portefølje som dekker regioner, bransjer og ulike aksjetyper. Svein kommer her til å bruke sin egen portefølje som eksempel, for å gjøre dette så praktisk som mulig. « Diversifisering er en måte å spre risikoen ved å investere i forskjellige markeder som høyst sannsynlig ikke vil gå i samme retning», Finanssans. 3. Skal jeg sitte stille i båten når stormen raser, sier du? Hvordan skal jeg tenke om mine investeringer når det er uro og nedgang på verdens børser? «Den største blemmen du gjør under et børsfall er å selge, enten fordi du ble redd eller skulle være “lur”. I begge tilfeller mister du de fremtidige oppturene i markedet, og går dermed glipp av mye penger. Hvis du derimot greier å bite deg fast, vil du bli rikelig belønnet over tid», Stian Strand, Odin Forvaltning. Om foredragsholder Svein Frøystad er 56 år, har arbeidet i Sbanken i over 14 år som leder på teknologiområdet, har en mastergrad i informatikk og ledelse, og har stort sett arbeidet innen undervisning, IT og ledelse i nesten 30 år. Investering i aksjefond og båtliv, er hans 2 store hobbyer og lidenskaper. Han er også aktiv i sosiale medier, gjennom daglig deling av aktuelle saker om sparing på Twitter, samt som moderator og gr

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.