Se min hybel, så vet du hvem Victoria Anthonsen er

Victoria studerer ved CBS i København og synes byen er noe helt annet enn Panserbataljonen på Setermoen hvor hun også har vært.

1. Fotballfeiring og eksamen

Foto: Privat

1. Fotballfeiring og eksamen 

– Her drikker jeg øl på Ofelia Plads, sammen med Fredrikke. De delte ut danske flagg, og alle fulgte med da Danmark spilte EM-kampene sine. For en vanvittig stemning! Jeg hadde akkurat hatt muntlig eksamen i strategifaget. Rett etter eksamen har jeg alltid en tomhetsfølelse. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre når jeg ikke skal lese mer. Men så innser du at du er ferdig, og gleden stiger. Det er den beste følelsen, sier Victoria, som har unnagjort andreåret på Copenhagen Business School.

2. Ikke som i panserbataljonen på Setermoen

Jente ved et stuebord med flagg, blomster og drikke

2. Ikke som i panserbataljonen på Setermoen

Foto: Privat

Victoria Anthonsen forteller at dette bildet er tatt på 17. mai. Det er ikke vanskelig å se, men la oss dvele ved lykken: ikke bare den vakre kjolen, som ligner en japansk kimono, men er en kjole fra Boyy – men også kaffekoppen og smilet og blikket. Og den hvite sangriaen. Litt hvitvin, oppskåret frukt og Sprite, og vipps, så har du middelhavskvaliteter i nasjonaldagen. Prøv det. Legg også merke til leppestiften og brettdrikkespillet Blackout, som kan gjøre at «det går fryktelig galt på en god dag». Victoria hadde dessuten et år i militæret før studiene: Panserbataljonen i Hæren, på Setermoen.

- Hvordan var overgangen?

– Nydelig, men jeg har ikke samme orden i skapet. Det har sklidd litt ut, kan du si, sier Victoria.

Skulderen til høyre i bildet tilhører romvenninnen Thea. Og hva med bildene på veggen? Stranden, byen, kartet?

Det er dette som er København for oss, sier Victoria.

3. Det er på altanen det skjer

To jenter på en balkong i København CBS - Econa

3. Det er på altanen det skjer

Foto: Privat

Det er lett å tro at dette bildet er tatt på en helt vanlig altan i en vanlig by. Dobbeltfeil. Det er København. To kvinner, den ene iført Ganni-støvler og svøpt i nasjonalflagg fordi det er 17. mai, den andre skuende over byen, med stettglass med favorittsideren. Det er faktisk Victoria, Thea og Fredrikkes altan. Akkurat plass til tre. Akkurat plass til en lang og kitschaktig solnedgang. Sval musikk i bakgrunnen, og dette fine lyset av kveld. Det er så stor takhøyde på denne altanen. De kan snakke om alt. Det store og det lille og det nære. Og de spiser takeaway-pizza fra nabolaget som de pimper opp med tomat og mozzarella og avocado. Det har blitt drukket noen vinglass på denne altanen. Den kommer til å sitte som støpt i minneboka. Noen ganger sykler jentene til Svanemøllen for et kveldsbad. De sykler akkurat som danskene. Med rett rygg, store hjul og en sånn continental schwung som man alltid bør skrive med c.

Les hele artikkelen i Magma her.