Se min hybel, så vet du hvem Kristin Liaaen er

Kristin har bodd hjemmefra tidligere når hun gikk på Folkehøyskole i Ålesund. Der lærte hun et råbra triks som du også kanskje kan ta med deg til din hybeltilværelse.

1. Rom for vorspiel

Foto: Helge Skodvin og Knut Egil Wang

1. Rom for vorspiel

Kristin Liaaen: Student ved NHH. Alder: 23 Bosted: Bergen

tøfler

2. SLIPPERSKULTUR

Huskeliste i et studentkollektiv

3. IKKE TANTE SOFIE

Fattigstudents sin kokebok på en kjøkkenbenk

4. EKSAMENSFEIRING UTEN GÆMLISPOENG

– Jeg har vært veldig heldig med rommet mitt. Det er ganske lyst og stort nok til at vi kan ha et lite vorspiel her. Koronarestriksjonene har jo lagt en solid demper på festmulighetene. Kunstplakatene kjøper jeg som digitale filer på nett og printer dem ut. «Ferris Bueller’s day off» («Skulk med stil») er en av favorittfilmene mine. Jeg husker jeg så den da jeg lå syk hjemme og tenkte hvor gøy en fraværsdag kunne ha vært.

– Kom noen og hentet deg i en rød sportsbil?

– Nei, det har ennå ikke skjedd. Kanskje jeg må kjøpe meg en slik bil selv, så slipper jeg å vente, sier Kristin Liaaen, som går på Norges Handelshøyskole i Bergen.

2. Slipperskultur

– Jeg gikk et år på multisporlinja på Ålesund folkehøgskole før jeg begynte på NHH. Der var det en sterk slipperskultur – og alle hadde de samme, svarte og hvite slippersene. Derfor valgte jeg disse med sterke farger, sier Kristin Liaaen

3. Ikke tante Sofie

– Jeg er definitivt den som er mest ryddig. Det har jeg blitt av å bo sammen med andre. Egentlig er jeg ikke så ordentlig selv, men det er jo så mye hyggeligere når det er rent og ryddig.

– Er det lett å havne i Tante Sofie-rollen?

– Jeg prøver å ikke havne der. Jeg bor med tre gutter, alle kommer rett fra videregående. Jeg måtte lære dem å stryke skjorter, sier Kristin og ler.

4. Eksamensfeiring uten gæmlispo

–Den lyse kokesjokoladen antyder ikke seriøse gamlis-poeng, men heller eksamensfeiring da Kristin og vennene skulle feire med sjokoladetrukne jordbær og champagne. En god kokebok kommer også godt med når kreativiteten og lommeboka er tynn.

– Vi prøver å ha en del fellesmiddager, men det er vrient når folk er busy. En god tacomiddag med hybelkameratene er alltid gøy. Det er så viktig å trives med dem man bor med.

Les hele artikkelen i Magma her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.