Artikler innenfor kategorien "Aktuelt"
 • Econa er en forening med vind i seilene. Siden 2019 har vi vokst med nesten 30 % og omsetningen nærmer seg raskt 100 millioner i året. I løpet av året skal hovedstyret lage ny strategi for foreningen, og vi søker nå styremedlemmer som kan løfte hovedstyret ytterligere.

  25.01.23
 • Tirsdag 6. desember rettet Econa Ung søkelyset mot den såkalte «generasjon prestasjon» og vår måte å tenke på jobb og karriere på. Vi stilte spørsmålet «er det presset fra arbeidsplassen som leder unge, ambisiøse arbeidstakere til stress og i ytterste konsekvens utbrenthet? Eller er det vår generasjon som ikke takler arbeidslivet?»

  22.12.22
 • Det kommende året vil være preget av usikkerhet, men også glede for landets økonomer.

  19.12.22
 • Econa har inngått et samarbeid med AS3 om en digital karriereplattform, og nå søker vi testbrukere. Bli med å få tilgang til et bredt spekter av e-læringskurs, artikler og verktøy. Vi søker deltakere i alle stadier av karrieren - fra studenter til toppledere.

  29.11.22
 • Du kan spare mye penger om du gjennomfører noen av mine skattegrep før 31. desember.

  25.11.22
 • Lederutvikler Kjersti Hatlevoll har flere tips og triks til hvordan økonomer kan forberede seg på intense perioder på arbeidsplassen.

  25.11.22
 • Mange fritidseiendommer eies i sameie. For å forebygge konflikter mellom sameierne er det viktig å ha klare kjøreregler for fordeling av blant annet bruk av fritidseiendommen og ansvar for vedlikehold og oppussing. Sameieloven angir en rekke utgangspunkter, men det er likevel svært viktig å opprette en god sameieavtale. Vi skal her se nærmere på hva som er viktig å regulere i en sameieavtale mellom eierne.

  25.11.22
 • Har du fått tilbud om drømmejobben, men er usikker på om konkurranseklausulen i din nåværende arbeidsavtale hindrer deg i å ta jobben? Her er det viktigste du trenger å vite om slike klausuler.

  25.11.22
 • I Støre-regjeringens første fullstendige budsjettforslag ligger det store omprioriteringer. Det var ventet at ny regjering ville gi et noe høyere skattenivå, men regjeringens forslag ligger høyere enn selv Rødt gikk til valg på. Hva har skjedd?

  23.11.22
 • Klimatoll kan bli et av EUs viktigste politiske virkemidler for å nå sine ambisiøse klimamål. Imidlertid må Europaparlamentet, -rådet og -kommisjonen komme til enighet rundt detaljene før dette blir et lovverk som kan tre i kraft.

  21.10.22
 • Det er uttrykt stor bekymring blant norsk industri etter at forslaget om klimatoll ble lagt frem av Europakommisjonen i fjor sommer. Deres virkelige bekymring er imidlertid ikke klimatollen i seg selv, men at virkemidlene mot karbonlekkasje som i dag finnes i EU ETS, gratiskvoter og CO2-kompensasjon, vil bli fjernet.

  21.10.22
 • De menneskeskapte klimaendringene er nå så betydelige at vi kan kjenne dem på kroppen. Likevel fortsetter de globale utslippene å øke. For å bremse denne utviklingen må utslippene reduseres kraftig de kommende årene. Ett av grepene som Europakommisjonen har lagt fram i sin verktøykasse er CBAM, også kalt klimatoll.

  21.10.22
 • EU har ikke vært redd for å gå i bresjen for utslippskutt. Dagens tiltak har imidlertid sine smutthull, og Europakommisjonen ønsker nå å revidere dagens kvotehandelssystem, blant annet med innføringen av CBAM, også kalt klimatoll. I denne første artikkelen i serien ‘innføring i klimatoll’ forklarer vi deg de viktigste begrepene du må kjenne til for å forstå klimatoll.

  19.10.22
 • Regjeringens forslag om økt arbeidsgiveravgift for inntekter over 750 000 kroner vil svekke norsk konkurransekraft og gjøre utdanning mindre lønnsomt, advarer Econas sjeføkonom Tore Vamraak.

  06.10.22

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.