Den beste avgjørelsen som fersk økonom i arbeidslivet

Live Olsen Hølmo møter daglig unge økonomer som er usikre på hvilke rettigheter de har i ny jobb. Som markedsansvarlig i Econa har hun som mål at nye i arbeidslivet skal kunne senke skuldrene og konsentrere seg om arbeidsoppgavene.

Unge econamedlemmer bygger nettverk

Er du ny i arbeidslivet, hjelper Econa deg med alt du ikke tør å spørre sjefen om.

Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Som markedsansvarlig i Econa mener Live Olsen Hølmo at det er for mange unge som tror de er uovervinnelige og sikret så fort masteren er levert. Hun er redd mange bare godtar det arbeidsgiveren sier til dem. Alle burde egentlig ha en støttespiller i ryggen, mener hun.

For en svært liten sum i måneden kan du få hjelp til det meste. La oss ta oss av usikkerheten, så kan du ta deg av de gode resultatene, sier Live.

Den beste forsikringen av egen karriere

Live er fast bestemt på at ferske økonomer som er organisert, har bedre forutsetninger for å levere hos ny arbeidsgiver. Hun synes det er uforståelig at økonomer gjerne bruker fem år av livet sitt på studier, men ikke forsikrer karrieren sin etter at masteren er levert.

– Du får ikke bare et relevant nettverk og rabatter ved å være medlem i Econa. Du får også støtte og svar på all usikkerheten din. Hva bør du legge vekt på etter endt prøvetid? Eller hva kan du egentlig si nei til det første året?

Lives 5 grunner til at du bør organisere deg

1. Du kan spørre Econa om det du ikke kan spørre sjefen om

Pass på at rettighetene dine ikke blir stukket under stol bare fordi du er ung. I Econa har du advokater, karriererådgivere og lønnseksperter som sparringspartnere, helt kostnadsfritt. Står du bare fast i karrieren? Bruk ekspertene våre da vel, de er jo her for deg!

2. Du får utvidet ditt profesjonelle nettverk

Du må aldri undervurdere hvor viktig et relevant nettverk er. Som organisert får du tilgang til arrangementer som er spesielt rettet mot deg og ditt karriereløp. I tillegg kommer Econas mentorprogram, som er en super arena for både faglig oppdatering og nettverksbygging med andre økonomer.

3. Du får riktig lønn

Hvor mye bør du gå opp i lønn etter endt prøvetid eller hvis du får mer ansvar? Dette er et spørsmål det er vanskelig å ta stilling til som ny i arbeidslivet. Derfor bør du ringe oss eller bruke markedets beste lønnsstatistikk for økonomer.

4. Du får hjelp hvis du går i klinsj med arbeidsgiver

Når du starter eller avslutter et arbeidsforhold, eller hvis du møter utfordringer i arbeidssituasjonen, kan du få behov for advokatbistand. Advokatene våre hjelper deg ikke bare ut av en vanskelig situasjon, de er veldig hyggelige underveis også.

5. Du sparer penger på gode medlemsfordeler

Vårt mål er å tilby deg som medlem de beste betingelsene i markedet på bank og forsikring. Og her kan du spare flere hundrelapper i måneden. I tillegg får du en rekke gode rabatter, så her kan du spare inn kontingenten hver måned, nesten uten å løfte en finger.

Sjekk ut Econas medlemsfordeler!

Allerede medlem? Logg inn øverst til høyre.