Verdien av et frivillig verv

Når man leser stillingsutlysninger for nyutdannede, er det ofte et ønske om relevant erfaring. Da hjelper det å ha mer enn bare karakterer å vise til. Frivillige verv er en glimrende mulighet til å få slik erfaring i studietiden.

Mange arbeidsgivere vil gjerne vite mer om deg enn bare karakterene. Det er mange søkere med riktig utdanning og gode karakterer. Da kan erfaring fra frivillige verv fort være avgjørende for om du får drømmejobben eller ikke. Det mener Kristin Ølberg, fagansvarlig for karriere i Econa.

– Et frivillig verv er ikke bare bra for CV-bygging, det viser at du gjør noe utover det som i utgangspunktet er forventet av deg. Du tar ansvar, viser engasjement og ikke minst lærer deg praktiske ferdigheter i tillegg det teoretiske du tar med deg fra skolebenken, påpeker Ølberg 

Hun viser også til at et verv gir muligheten til å knytte nettverk, både på studiestedet og det lokale næringslivet. Det kan gi referanser til en fremtidig jobb, og samtidig bedre kjennskap til potensielle arbeidsgivere. 

– Når du tar på deg et frivillig verv må du jobbe sammen med andre og blir kjent med deg selv og andre på en annen måte. Du vil raskt lære mer om dine styrker, svakheter og preferanser. Tar du i tillegg på deg et lederverv får du testet ferdigheter det kan ta tid før du hadde fått teste i en vanlig jobb når du er student eller nyutdannet, sier Ølberg.

Karriererådgiverens siste anbefaling er å synliggjøre ditt frivillige arbeid på CV-en. Hun viser til at det ofte er store søkerbunker og at det derfor er viktig å skille seg ut i positiv retning om man kan. 

– Jeg oppfordrer alle til å engasjere seg i studietiden, uansett, men vil selvfølgelig trekke frem Econa. I tillegg til verdien jeg har nevnt, kan det være en fordel at arbeidsgiver kjenner til organisasjonen du er engasjert i, avslutter Ølberg.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.