Econa ble min inngang til arbeidslivet

Mange nyutdannede opplever en overraskende overgang fra studentlivet til arbeidslivet. Det ble ikke tilfellet for Thomas Kalvenes (28), tidligere leder for Econas Studentutvalg. «Det jeg lærte i Studentutvalget, har jeg hatt god nytte av i arbeidslivet.»

Portrett av Thomas Kalvenes, tidligere leder for Econas Studentutvalg

Foto: Econa

Min erfaring fra Econa var nyttig og direkte relatert til den næringen arbeidsgiveren drev med, forteller Thomas Kalvenes (28).

I dag er Kalvenes senior associate i kompetansehuset KPMG, i avdelingen «People and Change» – der han blant annet hjelper virksomheter med å strukturere selskaper, og jobber med prosjektledelse og organisasjonsutvikling.

I arbeidshverdagen har Econa-erfaringene fra studietiden på NTNU og Høyskolen Kristiania kommet godt med. Bak seg har han en bachelor i HR- og personalledelse med fordypning i økonomi, etterfulgt av master i rådgivningsvitenskap med fordypning i strategisk ledelse.

Ledet Econas Studentutvalg

I Econa var Kalvenes først nestleder i Studentutvalget, før han i 2017 tok over stafettpinnen som leder. Her fikk han god erfaring i å teste ut teorien fra pensum i praksis.

– I Econa fikk jeg erfaring i arbeidsstyring og samhandling med ulike aktører i næringslivet, og i å få team til å fungere og folk til å samhandle. Econa er en kjempefin arena å «trene» på, og man får en ekstra «drive» til det seinere arbeidslivet, mener 28-åringen.

Kalvenes fikk også bidra til innspill til ulike Stortingsmeldinger og artikler i Finansavisen og Dagens Næringsliv, og fikk delta i debatter om utdanning under Arendalsuka. Med andre ord: Erfaring som senere ble verdifull i arbeidslivet.

Solid erfaring

Med solid erfaring fra både studietida og konsulentbransjen har Kalvenes opparbeidet seg flere gode tips til økonomistudenter.

De vil han gjerne dele:

– Det er lurt å fokusere på studiene, men det er ikke alt! Finn et verv på studiestedet, bli med i Econa, eller få en sidejobb. Det er lurt å ha en arena hvor du kan teste det du har lært, ved å både prøve og feile. Det setter pensum i perspektiv.

Han anbefaler også ferdigutdannede studenter å være åpne for utvikling, framfor å streve etter perfeksjon i starten av karrieren.

– Man blir aldri ferdig utlært! Hele arbeidslivet handler om å utvikle seg. Man bør ikke stresse med å tenke: «Er jeg god nok for denne jobben?» eller prøve å bli «perfekt» for en arbeidsgiver. En arbeidsgiver ser ikke etter et ferdig produkt, men personer med stort potensial som de kan videreutvikle, sier Kalvenes avslutningsvis.

Econa hjelper over 3500 økonomistudenter med å få mest mulig ut av studietiden og en god overgang til arbeidslivet. Les mer på studentsidene våre.

Les flere inspirerende medlemshistorier