På tur til Glittertind og Svelnosbreen

Econa Oslo og Akershus, Nettverk for Sport og Fritid gjennomførte helgen 2.-5. september sin årlige fjelltur (den 8. på rad). I år hadde vi base på Spiterstulen, midt i hjertet av Jotunheimen mellom Norges høyeste fjell. Turen var fullbooket og vi hadde 31 sporty deltakere.

Foto: Marit Helgerud
Skrevet av Lars Nederberg og Andreas Krohg Stabell

Vi reiste med chartret buss fra Oslo midt på torsdag og ankom Spiterstulen til dekket bord og middag om kvelden. Fredag startet vi tidlig og gikk fra Spiterstulen før kl. 9 i godt følge og med to gode guider fra Spiterstulen Bre- og Fjellførerlag. Guidene bø på seg selv, både hva gjelder ferdigheter og kjennskap til fjellandskap og lokalhistorie.

Foto: Marit Helgerud

Det ble en lang tur til toppen i varierende vær med tidvis mye vind og lette snøbyger. Econasjokolade, og econalakris, samt egen niste og kaffe holdt oss gående helt til toppen på 2452 meter over havet, som vi nådde i tett tåke. På vei ned lettet tåken og vi fikk et flott skue over Jotunheimen og fikk til og med se toppen av Galdhøpiggen. Det ble en god rast i solen for å nyte utsikten og få igjen varmen. Dette var en lang tur på over 10 timer. Noen kom ned med gnagsår, andre litt stive og støle. Men alle var enige om at det var en flott tur da middagen kom på bordet i halv ni tiden på kvelden. Deretter dro vi i gang quiz, gåter og underholdning med fine Econa-effekter i premie.

Foto: Marit Helgerud

Endelig på toppen!

Foto: Andreas Krohg Stabell

Dag 2 bød på solskinn!

Foto: Marit Helgerud

Lørdag var en helt annen dag, det var en solskinnsdag med lite vind og ikke en sky å se på himmelen. Med hjelm, klatresele og stegjern i sekken gikk vi med fire supre guider opp til Svellnosbreen hvor vi alle fikk leke, krype og åle oss over under og gjennom breformasjonene i den blå eventyrisen. Det var et bredt smil å se i ansiktet på samtlige deltakere og både mestringsfølelse og glede. I tillegg fikk noen badet i det iskalde vannet ved brefoten.

Med hjelm, klatresele og stegjern i sekken

Foto: Nicolai Resch
Foto: Nikolai Resch

Returen var bratt, men kortere enn gårsdagen. Gleden var stor da vi rakk frem til Spiterstulen i tide til å nyte noe godt i glasset og sol på terrassen. Middag og quiz og kreative oppgaver skapte stort engasjement blant samtlige, men det hele ble toppet da guidene inviterte til live guitarmusikk og allsang i peisestuen. Søndagen nøt vi en rolig frokost før vi reiste hjem. På veien stoppet vi ved Lom bakeri for å feire en vellykket helg, med gode turminner og hvor økonomer på tvers av virksomheter og næringsliv har stiftet nye bekjentskaper.

Fra oss i arrangementskommitteen har det vært et meget vellykket arrangement når vi ser hvilket utbytte deltakerne har fått. Vi vil gjerne takke Styret i Oslo og Akershus for hjelp og støtte til å gjennomføre en god tur.

Foto: Camilla Børresen

Fjellturer vi har gjennomført

2021 Spiterstulen - Glittertind (2452 moh) og Svellnosbreen

2020 Aurlandsdalen turisthytte - Aurlandsdalen

2019 Rondvassbu - Rondeslottet (2178 moh), Vinjeronden (2044 moh) og Jutulhogget

2018 Eidsbugarden - Galdeberget (2034 moh) (planen var Uranostinden, men grunnet dårlig vær så fikk vi det ikke til)

2017 Rondane høyfjellshotell - Rondehalsen og Veslesmeden (2015 moh) -

2016 Memurubu - Bukkelægret og Besseggen

2015 Gaustatoppen høyfjellshotell - Gaustatoppen (1883 moh)

2014 Juvasshytta - Galdhøpiggen (2469 moh)

Noen av våre tidligere aktiviteter

Sport og Fritidsnettverket i Oslo og Akershus legger til rette for ulike fritidsaktiviteter for Econamedlemmer. Ut over våre fjellturer har vi arrangert flere kajakkurs, fjellklatrer kurs, buldrekurs, skismørerkurs og skikurs. Under korona-nedstengingen av Oslo så gjennomførte vi en kohorttilpasset  turrebus i Oslos gater og parker. I tillegg har vi gjennomført dagsturer i marka rundt Oslo, vært på curlingbanen, gitt tilbud om båtførerprøven og møttes for sosiale kvelder på Oslo camping, fangene på fortet og klatreparken høyt og lavt.

Sport og fritidsnettverkets styre

Består i dag av Andreas Krohg Stabell, Christian Løvstad, Maria Sallay Dyrbek Kamara, Marianne Josephine Sundby Lorentsen og Lars Nederberg. Vi ønsker å utvide styret vårt med flere engasjerte folk som vil være med å styrke vårt tilbud og aktiviteter. Gjerne aktiviteter som vi ikke har gjennomført tidligere eller har tenkt på selv. Vi er en hyggelig og uformell gjeng med godt samhold og driv. Har du noen spennende aktiviteter eller turforslag du ønsker å gjennomføre for våre medlemmer - ta kontakt med oss og bli en del av vårt gode nettverksstyre.