Econas likestillingsredegjørelse

Et mangfold av mennesker med ulik bakgrunn og kulturell forståelse, ulike språk og kjønn gjør arbeidslivet mer inkluderende. Econa mener at mangfold er viktig for norsk økonomi og verdiskaping, og vi jobber for at våre medlemmer skal ha like muligheter til å lykkes i karrieren. Dette er vår første likestillingsredegjørelse, i tråd med aktivitets- og redegjørelsesplikten.

Econas likestillingsredegjørelse er utarbeidet i tråd med aktivitets- og redegjørelsesplikten (ARP) etter likestillings- og diskrimineringsloven §26. Plikten innebærer at virksomheter med over 50 ansatte årlig skal kartlegge, analysere og iverksette tiltak for å fremme likestilling og hindre diskriminering på arbeidsplassen.

Econa ble over 50 ansatte i løpet av 2024. Videre skal det utarbeides en skriftlig redegjørelse som dokumenterer disse aktivitetene og effekten av dem.

Redegjørelsen gjelder for 2024 og er signert av Hovedstyret (PDF).

Ved utgangen av 2024 satte ledergruppen ned en ARP-gruppe for å kartlegge forholdene rundt likestilling og diskriminering i administrasjonen, samt foreslå tiltak. Gruppen har bestått av HR-ansvarlig, leder for bærekraft og representanter for samtlige avdelinger – totalt fem personer. Vi har prioritert å kartlegge kjønnslikestillingen i administrasjonen, og å gjennomføre en medarbeiderundersøkelse for å få en oversikt over risikoer og mulige hindre. 

I redegjørelsen oppsummerer vi prinsipper, prosedyrer og standarder som Econa søker å etterleve, samt aktiviteter vi har gjennomført det siste året innen mangfold, likestilling og inkludering.

Høsten 2025 skal ARP-gruppen sammen med ledelsen sette konkrete mål og tiltak for å svare ut risikoområder som er avdekket i medarbeiderundersøkelsen.

Et inkluderende arbeidsliv bevarer og styrker mangfoldet, og øker verdiskapingen for samfunnet.
 – Nina Riibe, administrerende direktør i Econa