Ofte stilte spørsmål og svar om bankavtalen med Nordea

Privatøkonomien blir stadig viktigere for Econas medlemmer. Vi skjønner godt at nyheten om at Nordea blir ny bankpartner for Econa-medlemmer engasjerer, og at flere har spørsmål om avtalen. Under har vi samlet opp noen av spørsmålene vi får oftest og svart på dem.

Ofte stilte spørsmål:

Hvorfor bytter Econa bank?

Når trer den nye bankavtalen i kraft?

Hva må jeg gjøre for å benytte den nye avtalen?

Hvordan flytter jeg boliglånet mitt til Nordea?

Kan jeg beholde den gamle bankavtalen min?

Jeg har fastrentelån i Danske Bank. Hva skjer med dette?

Jeg er allerede kunde i Nordea. Hva må jeg gjøre?

Hva vil renten være i den nye avtalen?

Hvilke fordeler får jeg med den nye avtalen?

Vil min ektefelle få samme tilbud i Nordea?

Hvorfor måtte Econa bytte avtale?

Hvorfor bryter Econa ut av en mye større helhet, som åpenbart har mye større makt til å forhandle? 

Hvorfor bytter Econa bank?

Høy prisvekst og økte renter har gjort privatøkonomien strammere for svært mange norske husholdninger. Econa har både posisjonen og størrelsen til å forhandle frem best mulige vilkår for medlemmene våre, med 28 000 medlemmer, 12 000 forsikringskunder og en samlet låneportefølje på 30 milliarder kroner. Denne nye avtalen sikrer deg og alle medlemmene våre et banktilbud med markedsledende betingelser, renter og priser. Ikke minst har vi vært opptatte av at alle skal få samme tilbud og at servicen og oppfølgingen skal være god, forutsigbar og rask.  

Hvorfor ønsket Econa å bytte bankavtale?

Vi har gjort det samme som vi råder medlemmene våre til å gjøre privat: å bytte bank og forsikring for å få bedre betingelser, raskere kundeservice og et bedre tilbud. Econa har både posisjonen og størrelsen til å forhandle frem best mulige vilkår for medlemmene våre, med 28 000 medlemmer, 12 000 forsikringskunder og en samlet låneportefølje på 35 milliarder kroner.

Når trer den nye bankavtalen i kraft?

Avtalen trådte i kraft 1. januar. Det vil si at medlemmer kan få Econa-avtalen hos Nordea nå. Den enkleste fremgangsmåten er å gå inn på nordea.no og etablere et kundeforhold. Så legger du inn en digital søknad om å flytte lånet ditt til Nordea.

Hva må jeg gjøre for å benytte den nye avtalen?

På Econa-siden på nordea.no finner du alt du trenger samlet på ett sted, inkludert en enkel digital søknad om å flytte lånet ditt til Nordea. Det tar deg noen få minutter å fylle ut en søknad på nettsiden. Nordeas rådgivere står klare til å hjelpe deg med resten. Prioritert og god kundeservice har vært en viktig del av forhandlingene med Nordea.

Her finner du mer informasjon om å ta opp nytt boliglån eller flytte boliglånet ditt til Nordea. 

Hvordan flytter jeg boliglånet mitt til Nordea?

Å flytte boliglånet til Nordea er enkelt og raskt. Det tar deg noen få minutter å fylle ut en søknad. Nordea hjelper deg med resten. Selv om det meste ved et bankbytte kan gjøres digitalt, kan du også få hjelp og støtte på veien. Prioritert og god kundeservice har vært en viktig del av forhandlingene med Nordea.

Her finner du mer informasjon om å ta opp nytt boliglån eller flytte boliglånet ditt til Nordea

Kan jeg beholde den gamle bankavtalen min?

Du velger selv om du vil bytte bank fra Danske Bank eller fra en annen bank til Nordea. Econa kan ikke garantere for betingelsene i Danske Bank etter 31.12.2022. 

Her finner du mer informasjon om å ta opp nytt boliglån eller flytte boliglånet ditt til Nordea

Jeg har fastrentelån i Danske Bank. Hva skjer med dette?

Har du fastrenteavtale med Danske Bank, vil den renten din holdes på det allerede avtalte nivået. Det betyr at du naturligvis vil beholde fastrentelånet ditt hos Danske Bank i hele bindingstiden dersom du ønsker dette. Når avtalen om bundet rente utløper, står du fritt til å velge om du vil fortsette som kunde hos Danske Bank, eller om du vil bytte over til den nye avtalen hos Nordea.

Her finner du mer informasjon om å ta opp nytt boliglån eller flytte boliglånet ditt til Nordea

Jeg er allerede kunde i Nordea. Hva må jeg gjøre?

Er du allerede Nordea-kunde og Econa-medlem, kan du registrere deg for oppgradering til Econa-avtalen. Fyll inn dine opplysninger i skjemaet som du finner på nordea.no/econa.

Registrer deg her for å bli oppgradert til Econa-avtalen.

Hva vil renten være i den nye avtalen?

På nordea.no/econa finner du oppdaterte priser og vilkår. Hele Econa-prislisten finner du på nordea.no. Vi har hatt to mål: Enda bedre betingelser for medlemmene og raskere og bedre kundeservice. Denne nye avtalen sikrer deg og alle medlemmene våre et banktilbud med markedsledende betingelser, renter og priser. Alle får samme tilbud og servicen og oppfølgingen kommer til å være god, forutsigbar og rask. 

Hvor mye bedre er egentlig renten enn i den gamle avtalen min? 

Du vil til enhver tid finne de gjeldende bankrentene på nordea.no. Alle medlemmene våre vil ha minst like gode betingelser som i den forrige avtalen, men mange vil få enda lavere rente. Det handler om mye penger, når medlemmene våre har en låneportefølje på 35 milliarder kroner. Best mulige rentebetingelser var en viktig grunn for at Econa byttet bankpartner. I tillegg var det viktig å sørge for at alle medlemmene våre får prioritert, rask og god kundeservice, og at banken tilbyr gode digitale tjenester som medlemmene våre etterspør. Econa-avtalen sikrer altså begge deler.

Vi har samlet alle dine medlemsfordeler på bank- og investeringsprodukter her.

Hvilke fordeler får jeg med den nye avtalen?

Det viktigste er at vi har forhandlet frem en svært konkurransedyktig rente. Prioritert og god kundeservice har også vært en viktig del av forhandlingene.

Vi har samlet alle dine medlemsfordeler på bank- og investeringsprodukter her.  

Koster det noe å bytte bank?

Å flytte lånet ditt til Nordea koster ingenting, og det er 0 kr i etableringsgebyr. Nordeas rådgivere hjelper deg med alt i bytteprosessen, fra flytting av lån til å få hele kundeforholdet ditt på plass.

Vil min ektefelle få samme tilbud i Nordea?

Ektefelle/samboer får Econa-avtalen og Econa-fordeler i Nordea når de er kunde sammen med medlemmet.

Hvorfor bryter Econa ut av en mye større helhet, som åpenbart har mye større makt til å forhandle? 

Vi mener avtalene vi har fått viser at Econas medlemmer tjener på at vi forhandler direkte for dem. Econa har både posisjonen og størrelsen til å forhandle frem best mulige vilkår for medlemmene våre, med 27 000 medlemmer, 12 000 forsikringskunder og en samlet låneportefølje på 30 milliarder kroner.

Jeg har fått dårligere betingelser av byttet.

Vi anbefaler alle å ta kontakt med Nordea og se på mulighetene for å bedre betingelsene ytterligere. Alle medlemmene våre vil ha minst like gode betingelser som i den forrige avtalen, men mange vil få enda lavere rente. Det handler om mye penger, når medlemmene våre har en låneportefølje på 35 milliarder kroner. Best mulige rentebetingelser var en viktig grunn for at Econa byttet bankpartner. I tillegg var det viktig å sørge for at alle medlemmene våre får prioritert, rask og god kundeservice, og at banken tilbyr gode digitale tjenester som medlemmene våre etterspør. Econa-avtalen sikrer altså begge deler. 

Er det enkelt å bytte bank? Hva skjer med faste betalinger og avtalegiroer?

Dette kan du selv enkelt endre i mobil- eller nettbanken, men rådgiver vil også hjelpe deg hvis du trenger det. Er du i boliglånsprosess, vil lånerådgivere hjelpe deg underveis for å få alt over.  

Hvilket kredittkort får jeg i avtalen?

Hos Nordea får du som Econa-medlem Nordea Mastercard Premium. Dette kortet har ingen årspris, og gir deg en rekke fordeler. Blant annet meget god reiseforsikring, avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring når du er på reise, netthandelsforsikring, rabattavtaler hos utvalgte forhandlere, og LoungeKey med tilgang til over 1000 flyplasslounger verden over.

Prioritert kundeservice, hva betyr det?

I Nordea er du som Econa-medlem en viktig kunde. Hos Nordea er du først i køen og får tilgang til dyktige rådgivere som står klare for å hjelpe deg. 

Hva mener dere med gode digitale løsninger og smarttilbehør? 

Vi vet at våre medlemmer er opptatt av smarte løsninger som gjør det så enkelt som mulig å bruke banken. Nordea lanserte i 2022 en helt ny nettbank og mobilbanken har topp score i App-store. Nordea tilbyr Apple-/Google Pay, og er en av få banker som tilbyr betaling med smarttilbehør som ring, nøkkelring eller armbånd.

Hva er termingebyr og etableringsgebyr som Econa-medlem?

Det er 0 kr etableringsgebyr for å flytte lånet til Nordea. Econa-medlemmer betaler 45 kr i termingebyr på alle boliglånsprodukt. Se nordea.no/econa for den fulle prislisten.