En fargerik smaksopplevelse til 17. mai

17. mai er en dag for nydelige kakebord. Vi gir deg oppskriften på vår favorittkake: Pavlova er en klassiker og en enkel kake å bake.

Pavlovakake med rips på et bord

Oppskrift på pavlova


Ingredienser


Bunn:
6 eggehvite
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisenna
1 ts vaniljesukker

Fyll:
5 dl kremfløte
1 ss sukker
5 dl vaniljekrem
300 g jordbær/rips/blåbær/bringebær

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 250 grader. Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.
  2. Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle.
  3. Ha i eddiken mens du visper.
  4. Tilsett sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsetter å vispe.
  5. Når massen er blank og smidig, har du den over på bakepapiret innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen i ca. 1 time.
  6. Marengsen skal bli sprø på yttersiden og myk inni. Når den er ferdig, lar du den avkkjøles før du flytter den forsiktig over på et fat.
  7. Rett før servering visper du fløten sammen med sukker til krem, og blander den med vaniljekrem.
  8. Pynt rikelig med bær. Server!

Oppskriften er hentet fra godt.no

Lykke til og gratulerer med dagen!

Se hvilke kurs og arrangementer du kan bli med på fremover.

Meld deg inn i Econa i dag!