Artikler innenfor kategorien "Utdanning"
 • Arbeidsgivere søker alltid de mest kvalifiserte kandidatene. Hvordan skal jeg som student få den relevante erfaringen som svarer til deres krav og forventninger?

  29.05.24
 • EnkelEksamen er nå lansert som ny medlemsfordel. Få 20 % rabatt på sølv- og gulltilgang til alle eksamenskurs.

  11.01.24
 • Karen Spens er ny rektor på Handelshøyskolen BI. Hennes første dager har gått med til å bli kjent med organisasjonen, studentene og ansatte. Spens kommer fra rektorstilling ved Hanken School of Economics i Finland. Hun har lang erfaring fra ledelse og akademia.

  10.10.22
 • Therese Egeland Sverdrup er den effektive, energiske forskeren som kommer kjapt til poenget. Noen ganger går det for fort. Da kan det være en fordel å være del av et godt team.

  06.10.22
 • Er det ett råd Andreassen gir til dagens studenter, så er det ikke å henge seg sånn opp i karakterene. Gode karakterer får deg til intervju, men ikke nødvendigvis lenger.

  22.08.22
 • Da Econa arrangerte NM i økonomi før påske, var økonomistudenten Sven Østebø, den eneste som stilte alene som et lag. Hvordan klarte han å holde hodet kaldt og klatre nesten til topps på resultatlisten?

  22.08.22
 • Det er nok mange med meg som kan kjenne på at studielivet kan være slitsomt iblant. Hverdagen består av skole, venner, familie, jobb, kanskje et verv eller to og andre interesser, og plutselig kan det bli for mye. Jeg ønsker å dele mine beste tips for hvordan jeg håndterer min hektiske studenthverdag på NMBU.

  22.08.22
 • Det kan være både spennende og utfordrende å flytte til en ny by. Du har en ny bosituasjon, nytt studiested, og på kun kort tid skal du ha skaffet deg et helt nytt nettverk. Kanskje du til og med skal begynne i ny jobb. Studentutvalget gir deg sine beste tips til hvordan komme seg på plass i ny by.

  22.08.22
 • Tjener du «for mye» som student, forsvinner opptil 75 prosent av lønna! Heldigvis kan mange studenter selge fond skattefritt. Her er flere økonomiske råd for å få studielånet til å strekke litt lenger.

  22.08.22
 • Mastergraden din legger grunnlaget for jobben du får etter studiene, og for karrieren du skal bygge deg. Den kan fungere som en døråpner til arbeidslivet og gi deg flere spennende muligheter tidlig i yrkeslivet. Men hva ser egentlig arbeidstakerne etter når de vurderer kandidater rett fra skolebenken? Og hva mener de at du burde tenke på når du velger mastergrad?

  31.01.22
 • 25.januar 2022 gjennomførte Econa et webinar for å hjelpe økonomistudenter på bachelornivå med å velge mastergrad. Et bredt utvalg av eksperter fra Econa, BI, NHH, ANSA, og fra revisjonsselskapet RSM deltok med sine perspektiver og svarte på studentenes spørsmål.

  26.01.22
 • Når du skal velge om du skal ta mastergrad og hvilken mastergrad du eventuelt skal ta, er det mange faktorer å ta med i beregningen. Vi har stilt rådgivere ved de største skolene i Norge 5 spørsmål for å hjelpe deg på vei.

  25.01.22
 • Det siste halvannet året har studentene opplevd en studiehverdag i stadig endring. Kollokviegrupper, felleslunsj, gruppeundervisning og lange dager på biblioteket ble brått erstattet med en foreleser gjennom skjermen på fanget i sofaen. Samtidig ble eksamen digital. Uten å stille spørsmål ved fortiden er det nå tid for å stille spørsmål ved fremtiden. For i hvilken grad reflekterer eksamen arbeidslivet? Er dagens eksamensformer utdatert?

  09.11.21
 • Denne sommaren har eg prøvd å ta eit djupdykk i temaet berekraft og klima, og visst er det omfattande. Eg har lest IPCC sin klimarapport, kor dagens situasjon blir skildra som kode rød for menneskeslekta, samstundes som vi var vitne til at delar av Europa vart tatt av flaum, mens andre brann ned. No sit eg igjen med spørsmål om kvifor vi ikkje lærer meir om berekraft og klima i utdanninga, når det er kunnskap vi som framtidas leiarar treng?

  05.10.21