Ung og på flyttefot?

I etableringsfasen flytter man gjerne oftere. Som medlem av Econa får du flere fordeler som kan gjøre flytteprosessen både enklere og billigere.

To Econamedlemmer med pappesker på hodet

Foto: Econa

Hva bør du tenke på når du skal flytte? Vi har samlet noen nyttige råd og tips til hva du bør prioritere.

1. Meld fra om ny adresse

Flyttemelding og adresseendring er oppgave nr 1. Myndighetene krever at du registrerer deg med riktig bostedsadresse. Det gjør du ved å sende adresseendring til folkeregisteret innen åtte dager etter at du har flyttet.

Husk også å melde adresseendring til Posten. Og å merke postkassen din med navn. Gi beskjed til de viktigste kontaktene dine om at du har ny adresse. Sjekk i nettbanken hvem du har faste betalinger til – dette kan være leverandører som trenger den nye adressen din.  

2. Sørg for at du har forsikringene i orden

Skaff deg innboforsikring – eller flytt den du har. Husk å beregne antatt verdi av innboet så du har tilstrekkelig dekning hvis uhellet er ute. Pass også på at tingene dine er forsikret under selve flyttingen.

Forsikringen gjelder også for samboer så lenge dere har felles adresse i folkeregisteret.

Les mer om Econas gunstige kollektive innboforsikring, der sykkel også er inkludert.

3. Lei flyttebil

Det dyrt å leie flyttebyrå, spesielt hvis du flytter langt. Du kan spare mye på å gjøre denne jobben selv. Lei deg en bil og last opp det du skal ta med deg til det nye bostedet ditt. Få hjelp av venner og familie til sjauingen. Pass på å merke eskene tydelig med innhold, og pakk gjerne et par prioriterte esker med de sakene du vet du trenger med en gang.

4. Lagre eller gi bort ting du ikke trenger

Dersom du ikke får plass til alle tingene du har, trenger du kanskje et lager? Hva med å stue bort overflødig ting på Lagre.no? Econas medlemmer får 20 prosent rabatt på leie av lagerplass hos Lagre.no, og denne rabatten kommer på toppen av eventuelle kampanjepriser.

Har du ting du ikke vil bruke lenger, er det best å la andre få dem. Selg det FØR du flytter. Bruk FINN eller «kjøpe-bytte-selge»-sider på sosiale medier. Bærekraftig og smart, og forhåpentligvis får du inn noen ekstra kroner.

5. Ha alt klart fra dag en

Gi beskjed til leverandørene av strøm, TV og bredbånd at du flytter, så du får overført avtalene dine. Kanskje du også ønsker å ha alarm i leiligheten?

Og skal du slappe av med Netflix, er det smart å gi internett-leverandøren din beskjed minst tre uker i forveien.

Benytt deg av Econas strømavtale med Fjordkraft

Få rabatt på alarm fra Sector Alarm

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med flyttingen!

Allerede medlem? Logg inn øverst til høyre.