Ung og på flyttefot?

I etableringsfasen flytter man ofte hyppigere. Som medlem av Econa er det flere fordeler som kan gjøre flytteprosessen både enklere og billigere.

Foto: Econa

Hva bør du tenke på når du skal flytte – hva bør prioriteres først og sist. Her komme noen nyttige råd og tips:

1. Meld fra om nye adresse

Flyttemelding og adresseendring er oppgave nr 1. Det er et krav fra myndighetene om at man har korrekt bostedsadresse registrert. Adresseendring i Norge gjøres til Folkeregisteret må innen åtte dager etter at du har flyttet.

Husk også adresseendring til Posten. Og å merke postkassen din med navn. Gi beskjed til dine viktigste kontakter om ny adresse. Et lurt tips kan være å sjekke i nettbanken hvem du har faste betalinger til. Dette kan være leverandører som trenger den nye adressen din.  

2. Sørg for at du har forsikringene i orden

Skaff deg innboforsikring – eller flytt den du har. Husk å beregne antatt verdi av innboet, så du har tilstrekkelig dekning hvis uhellet er ute.  Pass også på så du har forsikring av tingene dine mens du er under flytting. 

Forsikringen gjelder også for samboer så lenge dere har felles adresse i folkeregisteret.

Sjekk Econas gunstige kollektive innboforsikring, der sykkel også er inkludert

3. Leie av flyttebil

Det dyrt å leie flyttebyrå, spesielt hvis du flytter langt. Du kan spare mye med å gjøre denne jobben selv. Lei deg en bil og last opp det du skal ta med deg til ditt nye bosted. Få hjelp av venner og familie til sjauingen. Pass på så du merker eskene tydelig med innhold, og pakk gjerne et par prioriterte esker med de sakene du vet du trenger med en gang.

Medlemskap i Econa gir deg gunstige priser hos Nabobil. 

Klikk her for å leie en Nabobil.

4. Ting du ikke trenger

Dersom du ikke får plass til alle tingene du har, trenger du kanskje et lager? Hva med å stue bort overflødig ting på Lagre.no. Econas medlemmer får 20 prosent rabatt på leie av lagerplass hos Lagre.no, og denne rabatten kommer på toppen av evt kampanjepriser. 

Bruk Lagre.no sin priskalkulator og regn ut leiekostnadene her.

Har du ting du ikke vil bruke lengre, så er det best å la andre få nytten av dette. Selg det FØR du flytter. Bruk FINN eller «kjøpe-bytte-selge» sider på sosiale medier. Bærekraftig og smart. I tillegg får du forhåpentligvis inn noen ekstra kroner.

5. Ha alt klart fra dag en

Gi beskjed til leverandørene av strøm, TV og bredbånd at du flytter, så du får overført avtalene. Kanskje du også ønsker å ha alarm i leiligheten.

Og skal du slappe av med Netflix fra dag en, så er det smart å gi internett-leverandøren din beskjed minst tre uker i forveien. 

Econas avtale på strøm fra Fjordkraft finner du her

Econas avtale på alarm fra Sector Alarm finner du her

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med flyttingen.