Kan teknologien skille grønt fra grønnvasket?

I lys av stadig nye lovkrav og reguleringer på bærekraftsfeltet, har det spiret opp en underskog av nye plattformer og tekniske rapporteringsløsninger. De store spørsmålene som dukker opp i lys av dette, får du svar på i DN Studio.

F.v.: Thina Saltvedt, Sophie Bruusgaard Jewett, Anders Magnus Løken, Svein-Egil Jørgensen.

Foto: Daniel Gauslaa

Å være god på rapportering er ikke nødvendigvis et tegn på at virksomheten din er grønn. I lys av stadig nye lovkrav og reguleringer på bærekraftsfeltet, har det spiret opp en underskog av nye plattformer og tekniske rapporteringsløsninger. Dette er utgangspunktet for Econas sending fra DN Studio, hvor det diskuteres om teknologien kan skille grønt fra grønnvasket.  

Kan frykten for grønnvasking føre til passivitet? Hvordan skal små og mellomstore bedrifter holde tritt med utviklingen? Og hvorfor har økonomisjefen en nøkkelrolle i bærekraftsarbeidet? Til å diskutere de store spørsmålene har vi fått med oss Thina Saltvedt, sjefsanalytiker for bærekraftig finans i Nordea, Sophie Bruusgaard Jewett, CEO i MoreScope, og Anders Magnus Løken, leder for klima- og bærekraftstjenester i Deloitte.  

Klarer du å skille grønt fra grønnvasket?  

Sendingen er tilgjengelig for alle hos DN.no fra 7. - 20. mars. 

Se sendingen her: DN Studio: Finansteknologi (ECONA)

 

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.