Mastervalget: - velg noe du brenner for!

Bendik Dale Fiskerstrand fulgte drømmen og søkte seg til masterstudiet i strategisk HR ved Høyskolen Kristiania. Han deler sine erfaringer og råd med deg som står overfor mastervalget.

Bendik beskriver overgangen fra bachelor til master som tøff, men utrolig givende.

Foto: Privat

Etter å ha fullført bachelorstudier innen Retail Management ved handelshøyskolen BI campus Bergen, søkte Bendik Dale Fiskerstrand seg til Oslo og masterstudier ved Høyskolen Kristiania. Selv om overgangen var tøff, er Bendik helt klar i sin anbefaling: gi masterstudier et forsøk! Han beskriver studiene som utrolig givende og skikkelig gøy. Vi stilte Bendik 5 spørsmål om mastervalget og hans erfaringer med masterstudiene.

Bendik Dale Fiskerstrand

Foto: Biso Media

Hva var den største forskjellen fra bachelor til master?

Den største forskjellen fra bachelor til master var arbeidsmengden. Det var en stor overgang og læringskurven var veldig bratt. Man får litt sjokk, men det var likevel ikke uoverkommelig. I tillegg er master lagt opp til at man skal klare seg mye mer på egenhånd og jobbe mer selvstendig, både alene og i grupper. Det var litt utfordrende i starten. Nå som vi går inn i andre semester er det ikke lenger vanskelig da jeg har fått gode rutiner og er forberedt på arbeidsmengden.

Hva var viktigst for deg da du valgte skole og retning?

Det viktigste for meg da jeg skulle velge skole var å velge en skole som appellerte til meg, samtidig som det var en skole som har gode forelesere. Studiet mitt finnes bare i Oslo, og i mitt tilfelle var studieretningen viktigere enn studiestedet, dermed endte jeg opp i Oslo.

Hva er det beste med å ta master?

Det beste med å ta master er at man får studere noe man virkelig brenner for. Studiene spisset inn mot det fagfeltet man har valgt og man får derfor muligheten til å virkelig fordype seg i feltet. Et annet moment med master som er veldig bra er at alle er veldig flinke. Man jobber sammen med mennesker som har like faglige interesser og det er derfor veldig givende å jobbe i grupper.

Hva er drømmejobben etter studiene?

Min drømmejobb vil være en som består av en blanding mellom strategiske beslutninger knyttet opp mot ledelse og organisasjon og operasjonelle daglige gjøremål. Å bare sitte på et kontor er ikke noe for meg da jeg elsker å være på gulvet å være ‘’hands on’’ i organisasjonen jeg jobber for. Om en slik jobb finnes vil tiden vise, men det er hvert fall min drøm!

Hva er ditt beste råd til bachelorstudentene som nå skal velge master?

Mitt beste råd vil være å velge noe som du brenner for. Men den arbeidsmengden som er forventet vil det være vanskelig å motivere seg for å lese dersom du ikke brenner for faget. Bruk litt tid å tenk gjennom om dette er noe du virkelig vil. Å ta en mastergrad er utrolig givende, og det er noe jeg vil anbefale alle som spør. Selv var jeg nær med å gi opp i starten, men etter hvert som man kommer inn i rytmen er det fantastisk gøy å ta en mastergrad. Jeg vil råde alle bachelorstudenter til å gi det et forsøk, og husk, dersom du vil gi opp så råder jeg deg til å prøve litt til. Du kommer ikke til å angre!!

Les mer om mastergrader og hvordan du tar valget