Nellys tips til deg som er ny student i Bergen

Nelly Gjellestad studerer økonomi og administrasjon ved Høgskulen på Vestlandet og har bodd i byen hele livet. Her kan du lese hva hun mener du som ny student i Bergen bør vite om ditt nye hjemsted.

Hva er det beste med å være student i Bergen?

Det beste med Bergen er at man får både byliv og friluftsliv på ett og samme sted. Man kan oppleve både fjell og fjorder uten å måtte dra langt. At Bergen ofte har mange regndager gjør også at «alle» vet å nyte dagene med finvær til det fulle. Jeg har også fått sjansen til å bli kjent med hjembyen min på nytt etter at jeg ble student her.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på skolen?

På fritiden liker jeg å dra på tur i byfjellene. Om man ønsker en rolig og fin tur, er Fløyen perfekt. Dersom man heller vil ha seg en liten treningsøkt, er Ulriken mer intens. Det går også an å gå en litt lengre tur over Vidden, der man kan få med seg begge toppene. Uansett hvilken tur man velger får man nydelig utsikt på toppen!

Ellers liker jeg å bade og grille når det først er fint vær. Man kan da eventuelt besøke Gamlehaugen, som bare er en kort bybanetur unna. Om man vil holde seg litt mer sentralt er både Verftet og Nordnesparken gode alternativer.

Når jeg først er i sentrum tar jeg likeså godt en spasertur rundt i gatene. Spesielt de litt eldre områdene blir finere for hver gang. Der kan man finne både kjederestauranter og kjedekafeer, samt mer lokale tilskudd hvor man kan nyte omgivelsene litt ekstra.

Hva er dine tre beste tips til nye studenter som flytter til Bergen denne høsten?

  1. Last ned Skyss billett- og reiseappene. Med disse kommer du deg lett rundt i hele Bergensområdet, og du kan eventuelt kjøpe periodebilletter til egne studentpriser.
  2. Bli med i en studentorganisasjon der du kan jobbe frivillig, drive med en idrett eller andre aktiviteter som du liker. Da blir det mye lettere å skape seg et sosialt nettverk som student.
  3. Sett deg inn i tilbudene fra Sammen på sammen.no. Her kan du finne alt fra rimelige abonnement på treningssenter, søke om å bo i studentboliger og få tilgang til studentvennlige priser hos lege, tannlege, psykolog etc.

Økonomistudent? Econa har mange lokale arrangementer for deg som student. Finn din studentgruppe.