De meldte seg på for moro skyld – og vant hele NM i økonomi
De kalte seg Loot Bros, meldte seg på for moro skyld – og endte opp med å vinne hele NM i økonomi. Blant over 650 lag var det trioen fra NHH som imponerte juryen med faglig bredde, formidlingsevne og et sterkt finalecase. Med seg i premiepotten får de både pokal, 30 000 kroner – og et møte med ledergruppen i BDO.

Trioen fra NHH meldte seg på NM i økonomi for moro skyld og stakk til slutt av med seieren. F.v.: Eivind Nejad-Trondsen, Jacob Tømmerås og Oskar Evan Mawdsley.
Foto: Ronja Sagstuen LarsenDe meldte seg på uten å ane hva de gikk til. Etter tre finalerunder, en superfinale og et avgjørende spørsmål i sudden death, sto Loot Bros igjen som vinnere av NM i økonomi 2025 – det mest populære noensinne, med over 650 lag påmeldt.
– Vi skjønte ikke hvor stort dette var før vi kom til Oslo. Det har vært en helt syk opplevelse, sier Eivind Nejad-Trondsen (19), trolig den yngste vinneren i konkurransens historie.
Samlet av skoleånd, energi – og fløyelsblazer
Laget består av Jacob Tømmerås (21), Eivind Nejad-Trondsen (19) og Oskar Evan Mawdsley (25). Jacob og Eivind går første året på NHH, mens Oskar går fjerde.
– Vi er tre ganske kaotiske typer, men vi holder hverandre i ørene. Oskar er «gamlefar» som styrer skuta, sier Jacob.
Det var han som samlet laget. Han kjente Eivind fra kullet sitt, og både han og Oskar driver med dødsing – herfra kom ideen til de blå fløyelsblazerne, som etter hvert ble lagets uoffisielle uniform og sjarmerte både konkurrenter og jury.

De blå fløyelsblazerne ble lagets uoffisielle uniform og sjarmerte både salen og jury.
Foto: Ronja Sagstuen LarsenBredden og caset avgjorde
Det var likevel prestasjonen i finalen som sikret seieren. Juryen, med representanter fra både næringsliv og media, trakk frem faglig styrke, formidlingsevne og evne til å løse case med bredde som avgjørende.
– Loot Bros imponerte oss i juryen med både faglige ferdigheter og en fantastisk formidlingsevne i oppgaveløsning og presentasjon av sitt case, sier Nina Riibe, administrerende direktør i Econa og juryleder.
Guttene valgte bevisst BDO-caset i finalen – et åpent case som ga rom for teknologi, analyse og strategi. Juryen syns laget reflekterte godt rundt ulike sider ved bruk av AI-agenter og viste forståelse for hvordan løsningene deres passer inn i BDOs strategi.
– Caset passet oss perfekt. Vi kunne spille på hverandres styrker og tenke kreativt, sier Oskar.

Guttene imponerte juryen med med sine ferdigheter og formidlingsevne.
Foto: Ronja Sagstuen LarsenJacob og Eivind har erfaring fra deltidsjobber og studentengasjement, mens Oskar har bakgrunn fra både fintech og konsulentbransjen.
– Det handler ikke om å være best i finans eller bærekraft, men om å ha bredde og løse oppgaver strukturert – selv om vi ikke er så strukturerte, sier Jacob.
Seieren gir dem pokal, 30 000 kroner – og et møte med ledergruppen i BDO.
Ser store muligheter
I den avgjørende utslagsrunden var det Eivind som kjente nervene mest.
– Jeg ble litt handlingslammet, men vi hadde en plan: Oskar holdt tavla, så ikke jeg eller Jacob slang ut et svar. Det hjalp oss å holde hodet kaldt.
Og det holdt hele veien.
– Hvis dette er første året vårt – hvem vet hvor vi er om fire, sier Jacob og Eivind og smiler.
Feiring og fremtidsplaner
Etter seieren har gratulasjonene strømmet inn – og premiepengene på 30 000 kroner gir rom for både feiring og framtidsplaner.
– Jeg sa før konkurransen at jeg skulle kjøpe DJ-utstyr hvis jeg vant, sier Jacob. Så jeg er nesten nødt til å holde det løftet.
– Jeg sparer til sommerferien. Det blir deilig å ha litt ekstra slingringsmonn, sier Oskar.
– Og jeg skal kjøpe noe skikkelig fint til lillebroren min. Han har heiet på oss hele veien, sier Eivind.
Pengene er en bonus – og et bevis på hva som kan skje når man tar en sjanse.