Raske middagstips for sultne eksamenskropper

Er hjernen full, men magen tom? Etter en lang dag på lesesalen er ikke energien og inspirasjonen på topp. Middagsideene sitter kanskje lang inne. Men ikke fortvil - på menyen i dag har vi tre raske, enkle og digge middagsretter til deg, sendt inn av studentene selv.

Foto: Ella Olson/Pexels

Det er fort gjort å ty til enkle løsninger i eksamensperioden, selv om man vet at eksamenskroppen trenger skikkelig påfyll for å prestere optimalt. Derfor har vi bedt student-medlemene i Econa om å dele sine beste middagstips til eksamensperioden. Her er tre av rettene som de har delt med oss.

Ta et avbrekk og lag deg noe skikkelig godt til middag!

Indisk linsegryte - enkel og næringsrik

Ingredienser:

1 gul løk

1 selleri

1 gulrot

3 cm ingefær

3 fedd hvitløk

1 boks hakkede tomater

1 terning grønnsaksbuljong

Kikerter og/eller linser så mye man måtte ønske. Jeg pleier å bruke 2 bokser linser og 1 bokser kikerter

Gurkemeie

Garam masala

Spisskummen

Malt koriander

Paprikapulver

Salt og pepper

Smak til med krydderne slik du liker det, man kan også ha i andre grønnsaker om man vil eller mer av en av de.

Fremgangsmåte:

  1. Stek løk, selleri, gulrot og ingefær til de har blitt litt møre.
  2. Putt oppi hvitløk og krydderne og stek litt til.
  3. Ha i grønnsaksbuljong sammen med hakkede tomater.
  4. Kok det så lenge du vil, og tilsett kikertene/linsene mot slutten av koketiden.
  5. Serveres gjerne med naturell yoghurt og ris.

Utseende er ikke alt! Denne er bedre på smak enn den gjør seg på bilde.

Restene gjør seg ypperlig som lunsj på skolen eller til middag dagen etter.

En middelhavspasta med scampi, coming right up

Sendt inn av Martin James Richmond

"Dette er en relativt stor posjon (4 pers kanskje?), men meal-preps blir aldri feil i eksamensperioden! Det jeg digger med den retten her er at den er veldig enkel og rask å lage, samtidig som den er frisk og god. Spesielt etter flere dager med grandiosa, wok, take-away og texmex."

Ingredienser:

250 g pasta (penne, fusilli e.l.)

100 g soltørket tomat

270 g scampi

200 g stenfrie mørke oliven (gjerne kalamata)

65 g ruccula

1/2 blokk Fetaost (ca. 100 g)

Parmesan

Fremgangsmåte:

  • Kok pasta i lettsalted vann til den er al dente.
  • Mens pastaen gjør seg klar, skjær opp oliven i to, fetaosten i terninger og eventuelt soltørket tomat ved behov, og bland sammen med ruccula.
  • Legg scampien oppi pastavannet rett før du heller av det varme vannet og skyld i kaldt vann ett par ganger før du vender dem inn i salatblandingen.
  • Topp med ønsket mengde høvlet/revet parmesan ved servering og nyt gjerne med breadsticks om du virkelig ønsker følelsen av å være på middelhavsferie.

Smaken av middelhavet!

Pitapizza - en skikkelig rask klassiker

Ingredienser:

Pitabrød

Pizzasaus

Ost

Pepperoni

Eventuelt annet fyll som du liker

Fremgangsmåte:

  • Legg pitabrødene opå et stekebrett.
  • Ta på pizzasaus og en god mengde ost. Topp med pepperoni, og eventuelt annet fyll.
  • Stek i ovnen i 8-10 minutter på 200 grader.
  • Tips: Dryss gjerne tørket basilikum eller oregano på før du steker pizzaene.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.