NM i økonomi ga Jostein et fortrinn i arbeidslivet

I dag jobber Jostein Lund Halvorsen som Associate i Deloitte. Han mener deltagelsen i NM i økonomi ga ham en god start: «Det var en veldig god arena til å lære av andre og utfordre seg selv.»

Vinnerene av NM i økonomi 2018 feirer på scenen under finalen.

Trionomics: Halvorsen vant NM i økonomi sammen med kompisene Evenrud og Kildahl.

Foto: Econa

Det å tre ut av komfortsonen har vært viktig for min egen utvikling, sier Jostein. I 2018 vant han NM sammen med kompisene Øyvind Evenrud og Tobias Kildahl. Som laget Trionomics deltok NHH-studentene to ganger i NM i økonomi og representerte Norge i Nordisk Mesterskap.

Verdifullt i jobben

I arbeidslivet kjente han fort igjen det å jobbe sammen i team for å finne de beste løsningene.

– I mitt yrke jobber vi mye team-basert. Erfaringen min fra NM knyttet til arbeidsfordeling og effektiv diskusjon rundt problemstillinger har absolutt vært verdifullt i jobben min, mener Halvorsen.

Deltar man i NM i økonomi får man bryne seg på utfordringer man ellers ikke får i studiehverdagen, uansett hvilket år på studiet du går.

– Det er en god anledning til å komme ut av den teoritunge studiehverdagen. Man får en unik mulighet til å øve på caseløsing og generell presentasjonsteknikk. Dette er situasjoner man ofte må håndtere i løpet av karrieren, sier han.

Under finaledagen skal man blant annet presentere løsningen sin foran et dommerpanel med fagfolk, men også for over 100 studenter.

Meld deg på NM i økonomi 2024 her

Derfor må du delta

Jostein oppfordrer alle økonomistudenter til å delta på NM i økonomi og andre casekonkurranser.

– Det er en utrolig lærerik og morsom opplevelse. Du får muligheten til å møte andre studenter og folk fra næringslivet. Samtidig som du lærer mye om deg selv, forklarer han.

Det har også hjulpet ham med å senke terskelen for å begi seg ut på flere ting, som igjen har åpnet dører til andre spennende muligheter.

Portrettbilde Maia Rostad Peckel

Markedsansvarlig for student i Econa, Maia Rostad Peckel

Foto: Econa

– I tillegg har man noe ekstra å vise til på CVen, noe som alltid kommer godt med hvis det vipper mellom deg og andre i en prosess, mener Jostein.

Han får støtte av Maia Rostad Peckel som er Markedsansvarlig for Econa Student.

– Praktisk erfaring før arbeidslivet er gull verdt, selv om man ikke skulle vinne. Casekonkurranser som NM kan bidra til at du står bedre rustet i et intervju, men også for selve arbeidsoppgavene du skal løse. NM gir med andre ord et fortrinn i din karriere, forteller Maia.

Nysgjerrig? Les mer om NM i økonomi her.