Mange studenter er ikke forsikret

Har du flyttet hjemmefra for å studere? Da bør du være obs på hvilke forsikringer du har. Ett enkelt tips fra foreldrene reddet student Edvin Rygh Longva fra å stå uten forsikring.

Personer med flytteesker

Foto:
Portrett av Econa-medlem Edvin Rygh Longva

Edvin Rygh Longva

Sommeren 2019 begynte Edvin Rygh Longva å studere i Kristiansand. Året etter flyttet han ut fra barndomshjemmet og inn på studenthybel.

– Da jeg flyttet ut, tipset moren og faren min meg om at når man endrer bostedadresse, har man ikke lenger innboforsikring via foreldrene sine, forteller Longva.

22-åringen, som studerer markedsføring og ledelse ved Universitetet i Agder, sier at han ikke hadde tenkt på dette før det ble nevnt.

Hadde de ikke sagt noe, hadde jeg mest sannsynlig heller ikke tegnet egen forsikring da jeg flyttet.

Ikke alene

Ifølge studentansvarlig Simen Høgberg i Econa er Longvas historie på ingen måte unik. Han hører nemlig stadig vekk om studenter som, enten bevisst eller ubevisst, ikke er forsikret.

Portrett av studentansvarlig i Evona, Simen Høgberg

Studentansvarlig Simen Høgberg

Foto: Econa

– Mange tror ting er i orden, mens de i realiteten ikke er dekket, sier han og fortsetter:

– Dette skyldes blant annet at mange tror de er forsikret gjennom foreldrene.

Tipser andre

Longva har snakket med flere studievenner som ikke er forsikret.

– Etter at jeg selv tegnet forsikring gjennom Econa, har vi faktisk snakket en del om dette – i hvert fall her i studentboligen. Jeg har tipset de andre om at de må sjekke forsikringene sine, slik at de ikke plutselig står overfor ekstrautgifter de kunne sluppet, sier Longva.

– Vi hadde faktisk en episode hvor en medstudent ble frastjålet noen eiendeler. Personlig har jeg foreløpig ikke hatt behov for å bruke forsikringen min, men det er jo uansett en stor trygghet å vite at man er dekket hvis noe skulle skje, sier han.

Under hundrelappen

Høgberg tror mange studenter også går uforsikret fordi de har inntrykk av at det både er dyrt og komplisert å få på plass.

– Slik er det ikke. Vi har en forsikringspakke skreddersydd for studenter. Denne inkluderer både reise-, innbo- og ulykkesforsikring til kun 99 kroner i måneden. Pakken, som er en av markedets beste, kan man enkelt bestille via våre nettsider, avslutter han.

Få full oversikt over tilbud og vilkår fra Econa Forsikring