Gode karakterer er ikke nok – du må skille deg ut for å kapre de beste jobbene

Peter Bamrud (27) er sikker på at erfaringene fra Econa bidro til at han skilte seg ut blant søkerne da han kapret drømmejobben i investorselskapet Verdane.

Portrett av Econa-medlem Peter Bamrud

Peter Bamrud

De siste to og et halvt årene har vært en fantastisk reise med mange vekstmuligheter. Jeg har fått mye tillit og ansvar fra tidlig alder, sier Peter Bamrud entusiastisk.

Til tross for sin unge alder er Bamrud i dag head of analytics og leder for en data scientist-avdeling i det nord-europeiske investeringsselskapet Verdane, som har hovedkontor i Oslo.

Avdelingen han leder består av totalt seks personer, som sammen analyserer store mengder ulike data som kan anvendes til å ta bedre forretningsbeslutninger.

Enkelt forklart er ett av hovedmålene å gjøre Verdane til en av de mest datadrevne investorene i Nord-Europa.

– Vi har hatt et fokus på å bygge opp et team hvor alle er unge, sultne, ambisiøse, supersmarte og lærevillige. Når vi finner slike kandidater med en lidenskap for teknologi, analyse og vekst, er det ingen tvil om at det å bygge opp et ungt team fra bunnen vil lønne seg i det lange løpet, mener Bamrud. 

Det naturlige valget

Den unge teamlederen meldte seg inn i Econa kort tid etter studiestart på OsloMet, hvor han tok bachelor i økonomi og administrasjon.

Hans far, som også har økonomibakgrunn, rådet ham til å bli med i en forening for å nettverke og bli kjent med andre i bransjen. Econa ble det naturlige valget.

– Econa har hjulpet meg å bli den personen jeg er i dag. Jeg er trygg på meg selv og min egen kompetanse. Gjennom Econa lærte jeg å utfordre meg selv, hoste arrangementer og verve medlemmer. Det å sitte i studentutvalget og være styremedlem, gjorde at jeg opparbeidet kompetanse i håndtering av store prosjekter, jobbe med teamarbeid, og det å løse ulike situasjoner, sier Bamrud.

Kunsten å skille seg ut

Erfaringene fra Econa tok han med seg til London, hvor han videre tok mastergrad i corporate finance på Henley Business School, en underavdeling av University of Reading. Etter at mastergraden var i boks, sikret han seg jobb i investorselskapet Verdane.

– Jeg tror mine erfaringer og min bakgrunn fra Econa var viktig da jeg søkte den første jobben i selskapet. Gode karakterer er ikke nok. Du må skille deg ut for å kapre de beste jobbene. Det er mange om beinet i dagens arbeidsmarked, og dette er en konkurranseutsatt yrkesretning. Da er det viktig å ha erfaringer fra noe annet enn kun lesesalen på skolen, sier Bamrud avslutningsvis. 

Les flere inspirerende medlemshistorier