Følte seg lurt av potensiell utleier – slik fikk han hjelp

Kristian Krohn-Hansen mener at studenter fort kan bli utnyttet av utleiere hvis de ikke er oppmerksomme. Dette fikk han selv oppleve på kroppen mens han studerte økonomi ved Nord Universitet.

Portrett av Kristian Krohn-Hansen

Foto: Privat

Jeg hadde en potensiell utleier som jeg ikke opplevde var ryddig i det hele tatt. Han lovte å stille med bolig i et år, men han trakk seg to uker før innflytting.

Det endte med at Kristian måtte finne noe nytt innen kort tid, og til en dyrere pris. Noe han egentlig ikke hadde tid til.

– Det var svært krevende å ha dette pågående samtidig som jeg skulle konsentrere meg om studiene, forteller Kristian.

Råd om husleieforhold

Gjennom studentmedlemskapet i Econa fikk han heldigvis profesjonell hjelp til å løse konflikten.

– Jeg sendte inn meldingene mellom meg og huseier. Etter rådgivning fikk jeg vite om rettighetene mine og fikk dekket merkostnadene. Det er alltid godt å ha en organisasjon i ryggen ved slike ubehageligheter, sier han.

Econa har en avtale med Leieboerforeningen, der studenter kan få råd i saker som angår husleieforholdet.

Tom Risa, advokat i Leieboerforeningen, sier de fleste henvendelsene handler om opphør, mangler ved leieobjekt og kontraktsinngåelse.

– For studenter ser jeg at mange kommer i kontakt med utleiere som særlig har rettet seg inn mot studenter. Da er det viktig at man undersøker kontrakten nøye, spesielt bindingstidsbestemmelser, påpeker Risa.

Ta kontakt!

Kristian Krohn-Hansen var storfornøyd med hjelpen han fikk. Nå oppfordrer han sine medstudenter til å ta kontakt hvis de føler seg usikre på leieforholdene.

Jeg fikk ikke bare et raskt svar, men også et veldig utfyllende svar. Noe som gjorde situasjonen mye bedre for meg økonomisk. Den hjelpen jeg fikk satte jeg utrolig stor pris på

Spør oss om husleie

Som studentmedlem kan du kostnadsfritt få råd fra Leieboerforeningen i saker som angår husleieforholdet ditt. For å benytte deg av tilbudet sender du henvendelsen din til leie@econa.no.