Disse rådene hjalp Henrik til drømmeintervjuet

Økonomistudent Henrik Larsen (24) benyttet seg av Econas unike medlemstilbud. Det ble essensielt da han skulle lande drømmejobben.

Foto: Econa

Vi er mange som har vært der: Drømmejobben er utlyst, og du vet at den er din, bare du får muligheten til å komme på intervju og bevise at du er rett person for jobben. Men hvordan kommer du dit? I et krevende arbeidsmarked er det detaljene som kan stå mellom deg og jobben du vil ha.

Henrik Larsen er siviløkonomistudent og studentmedlem i Econa. Da han skulle søke jobb hos et populært selskap, fikk han hjelp av Econa til å forbedre CV og søknad.

– Som student er det vanskelig å vite hva de store selskapene ser etter i en CV og søknad, sier Henrik.

Med mange jobbsøknader i bunken, bruker selskapene kort tid på å «screene» CV-ene for å vurdere hvilke kandidater de ønsker å se nærmere på. Da er en god CV avgjørende for at du kommer videre til jobbintervju.

Derfor har Econa et eget tilbud for medlemmer der alle kan sende inn sin CV og søknad, og få den evaluert og kvalitetssikret av et eget jobbsøkerteam. Dette tilbudet er Henrik glad for at han benyttet seg av.

– Jeg tror at hjelpen jeg fikk fra Econa var medvirkende til at jeg kom inn på jobbintervju, der jeg fikk bevist at jeg var riktig person for jobben, sier han.

Slik skriver du en god jobbsøknad

Det finnes selvsagt ingen «quick fix», men det er ingen hemmelighet at en god CV og søknad er inngangsporten til å få et møte med en potensiell arbeidsgiver. Henrik fikk flere gode råd fra ekspertene i Econa.

– De fortalte meg at det viktigste med en god CV, er å kommunisere best mulig hva jeg har å tilby, på minst mulig plass. De hjalp meg med å strukturere mine erfaringer på en tydelig måte, og vise den informasjonen om meg som var viktigst for jobben jeg søkte. De ga meg gode råd for hvilke av erfaringene mine jeg burde få bedre frem, og generelle råd om hva som er viktig å huske på når man skal søke jobb, sier han.

Henrik forteller at Econa også hjalp han med hvordan han kunne forbedre språket i søknaden sin, som bidro til at han fikk en bedre skriftlig søknad. Han vi anbefale andre å bruke det samme tilbudet.

– Det å få eksperter på jobbsøking til å se over CV og søknad reduserte usikkerheten om man burde gjøre noe annerledes. Det er en god trygghet å ha i prosessen med å søke jobb, avslutter han.

Vi lærer deg triksene som får CV-en din til å skille seg ut fra mengden.