Snudde krise til muligheter

Viktoria Stensrud mistet jobben da koronaviruset brakk ryggen på eventbransjen. Like etterpå bestemte 29-åringen seg for å ta et aktivt valg om å vokse.

Viktoria Stensrud

Viktoria Stensrud hadde jobbet fire år etter studiene, hvor av to og et halvt av dem var i et eventbyrå. Som mange andre ble hun sagt opp da oppdrag etter oppdrag måtte avlyses.

Da jeg ble arbeidsledig i sommer, må jeg innrømme at jeg tenkte «hva gjør jeg nå?»

– Jeg følte ganske tidlig at jeg ønsket å utvikle den faglige kompetansen min. Det var i hvert fall ikke noe alternativ å sitte hjemme og leve på penger fra NAV. Jeg ville heller kunne fortelle folk at jeg hadde tatt grep. Derfor tok jeg et aktivt valg om å vokse, sier hun med et smil.

Løsningen ble etterutdanning via BI. I høst startet hun på masterprogrammet Consulting gjennom BIs Executive Master of Management-program.

– Det er veldig spennende, og det bidrar uten tvil til å bygge kompetansen min. I en tid hvor det er veldig vanskelig å bygge nettverk, har kurset også ført til at jeg har fått nye kontakter. Det ser jeg på som en stor bonus, sier hun. 

Les mer om karrieretilbudet til Econa

Gåsehud på forelesning

Ifølge Stensrud har hun ikke sett seg tilbake én gang etter at hun begynte på BI.

– Det har vært helt fantastisk fra første stund. Jeg har aldri opplevd å ha så mye gåsehud etter forelesninger, sier hun – og gir stor honnør til de to BI-foreleserne Steinar Bjartveit og Tor Bang.

– Programmet er bygd på at man blir utfordret og ikke bare skal lytte. Eksempelvis ble vi på første samling utfordret til å holde en pitch og prøve å selge oss inn som konsulent foran hele klassen, sier hun med entusiasme.

Glad for rabattordning

Som medlem av Econa, får man refundert fem prosent av BIs deltidsbaserte kurs og programmer.

– Som arbeidsledig og med en usikker fremtid, var studiene en viktig finansiell investeringsavgjørelse. Det er ingen tvil om at det absolutt verdt det, men det betød også at jeg mister støtten fra NAV, sier Stensrud og fortsetter.

– Det er med andre ord kjempefint at man får rabatt via Econa. Det dekker faktisk hele årskontingenten, sier hun. 

Gir boost

Stensrud tror på ingen måte dette blir siste gang hun tar etter- og videreutdanning.

– Det er veldig viktig for meg at jeg aldri skal stagnere. Det å ta et etterutdanningsprogram gir en boost, og er etter min mening sunt – enten man har jobb eller ikke, sier hun.

Ifølge henne er enkelte av deltagerne arbeidsledige, men veldig mange er også i full jobb.

– Det er jo dét som er så fint med samlingsbaserte kurs – at man kan ta dem ved siden av jobb. Jeg må også si det er positivt å høre at veldig mange får kursene sine dekket av arbeidsgiver. Det viser at mange har riktig fokus på et viktig område, sier hun. 

Beste du kan gjøre

Ifølge kurs og kompetanseansvarlig Gry Skjellevik i Econa blir det å stadig viktigere å lære hele livet.

kurs og kompetanseansvarlig i Econa

Hold deg oppdatert: Gry Skjellevik håper flere tar etter- og videreutdanning

– Etter- og videreutdanning er viktig i et arbeidsmarked preget av endring, hvor kompetanse fortere og fortere blir utdatert. Digitalisering, globalisering og omstillinger driver etterspørsel av ny kunnskap, sier Skjellevik og fortsetter.

– Det å holde deg faglig oppdatert, er det beste du kan gjøre for deg selv, din nåværende og din fremtidige arbeidsplass, legger hun til.

Hun og kollegene merker at mange av medlemmene setter pris på nettopp det å kunne få oppgradering og inspirasjon innen sitt fagfelt.

– På vår hjemmeside kan man lese mer de ulike mulighetene som finnes. Som Econa-medlem er det også en rekke fordeler å hente. Som nevnt er det blant annet en rabattert pris på 5 prosent på BIs deltidskurs- og programmer.