Magma Utgave 7 2021 Magma logo - lenke til Magma forsiden
TEKST: Glenn Håvar Brottveit, daglig leder, BroMar AS FOTO:

Ny jobb: Glenn Håvard Brottveit

Glenn Håvard Brottveit går fra stillingen som leder for Business Control for Widerøe-konsernet. Nå starter han opp konsulent- og regnskapsførerselskapet BroMar AS.

Foto: Privat

– Hvorfor valgte du å slutte i Widerøe og starte for deg selv? 

Først og fremst, jeg stortrivdes i rollen som leder for Business Control for Widerøe-konsernet. Terningkast 6! Drivkraften for å starte for meg selv var likevel enda sterkere, og da jeg oppdaget de enorme mulighetene som ligger innen regnskapsføring og rådgivning, så var det bare å hoppe uti det. Når du vil mer enn hva bedriften kan tilby, når du ikke trives, eller når motivasjonen er høyere for andre ting, da bytter du jobb.

– Hva er den viktigste egenskapen du ser etter om du skal ansette? 

Nysgjerrighet. Både på det tekniske, faglige og kommersielle. Om en ansatt ikke lurer på hvordan ting henger sammen, så passer vedkommende ikke inn hos oss. Hvordan tjener en bedrift penger? Hvorfor feilet den filoverføringen? Hva skjer om vi trykker på denne knappen? Om man ikke stiller seg slike typer spørsmål, så tar det ikke lang tid før man ikke er relevant lenger. Det er selvsagt en rekke andre egenskaper som er viktig for å gjøre en god jobb, men for meg er denne viktigst. 

– Hvor ofte bør man skifte jobb  og når bør du se deg om etter ny jobb? 

Det finnes selvsagt ingen fasitsvar på dette. Du bør ikke se deg om etter ny jobb om du trives godt og stadig utvikler deg. Ikke tro at gresset er grønnere på andre siden. Når du vil mer enn hva bedriften kan tilby, når du ikke trives, eller når motivasjonen er høyere for andre ting, da bytter du jobb. 

Bla deg gjennom hele Magma nr. 7

)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.