Magma Utgave 5 2021 Magma logo - lenke til Magma forsiden
TEKST: Econa FOTO:

Ny jobb: Morten Kjeldby

Morten Kjeldby blir ny daglig leder i Public Property Invest AS. Han går fra stillingen som prosjektdirektør i First Mover Group AS.

-Hva er den viktigste egenskapen du ser etter om du selv skal ansette noen?

Lidenskap for jobben, erfaring eller faglig relevans og ønske om å spille andre gode er viktig. Det er ikke så vesentlig om du fikk god eller dårlig karakter på master’n; det er mer hvilken karakter du er fremfor hvilken karakter du har fått…! Tenk for et team vi får dersom alle jobber for at kollegaen skal lykkes. Det bygger kultur, tilhørighet og suksesss. Da lykkes alle og teamet presterer best totalt. 

 

-Hvor ofte bør man skifte jobb  - og når bør du se deg om etter ny jobb?

Her er svaret innlysende; hvis du ikke trives på jobb og du ikke ser mulighet for at dette skal endre seg, bytt jobb! 

 

Dersom du ikke trives faglig, sosialt eller eksempelvis karrieremessig - finn deg en annen jobb i den bransjen eller det selskapet du har lyst til å utvikle deg samt bidra. Livet er for kort til å jobbe et sted du ikke trives eller blir satt pris på. Videre er mulighetene for mange til å bli værende nettopp der hvor du ikke har det bra. 

 

Så et tips jeg selv har fulgt en rekke ganger; ta direkte kontakt med det selskapet der du har aller mest lyst til å jobbe. Be om en lunch eller spør om et Teamsmøte i 15 minutter. Si at du er nysgjerrig på selskapet, bransjen og ønsker å vite mer - fortell dem at du for alt i verden ønsker å jobbe nettopp i deres selskap (…så må du samtidig ha en grunn til hvorfor nettopp det!). Slik unngår du å bli en del av en høy søknadsbunke på en stilling som er utlyst. 

 

Min teori er at de aller flest jobber skjer utenom annonsering, det går på nettverk, proaktivitet og tilfeldigheter. Ikke bry deg om selskapet har søkt etter en ressurs eller ikke. Hvem blir vel ikke smigret av og oppmerksom på en henvendelse fra en lovende ressurs som for alt i verden ønsker å bli en del av teamet!?? Dersom de ikke skal ansette nå, spør når de skal ansette og følg opp jevnlig så de ikke glemmer deg. Dette trikset fungerer uansett om du er 27 år, 37 år eller 47 år. 

 

Bla deg gjennom hele Magma nr. 5

)