Magma Utgave 3 2022 Magma logo - lenke til Magma forsiden
TEKST: FOTO:

Hvordan fikk du jobb gjennom LinkedIn?

Slik gikk tre nyutdannede fram for å sikre seg jobb gjennom LinkedIn.

Charlotte Tunes

SoMe-ansvarlig i Econa

Charlotte Tunes i Econa fikk jobb gjennom LinkedIn

Charlotte Tunes, Ansvarlig Sosiale Medier

På jakt etter ny jobb utfordret jeg meg selv og skrev på LinkedIn at jeg var en nyutdannet på jobbjakt. Jeg startet utradisjonelt med «hallais» – det er lekent og viser hvem jeg er. Jeg tok i bruk verktøyet «karusell» og fikk dermed vist mer av min kreative side. Jeg tagget relevante personer i innlegget mitt og fikk algoritmene til å spille på mitt lag. Det var skummelt å vise seg frem, noe jeg også valgte å være ærlig om. På under 24 timer fikk jeg flere henvendelser fra potensielle arbeidsgivere, og jeg føler at jeg virkelig fikk vist hvem jeg er! Endte opp med jobb gjorde jeg også!

Sander Sørensen

Masterstudent ved Norges Handelshøyskole

Sander Sørensen brukte LinkedIn for å få jobb

Jeg ble kontaktet av en representant fra et rekrutteringsbyrå på LinkedIn som stilte uformelle spørsmål angående min nåværende jobbsituasjon. Etter videre dialog over telefon ble jeg presentert for selskapet og en mulighet til å bli vurdert som kandidat til en spennende stilling. Jeg fant ut at stillingen allikevel ikke var optimal for min situasjon, og valgte å trekke meg fra prosessen. Uansett var det gøy å oppleve hvordan rekruttering på LinkedIn foregår. Jeg tror generelt at en profil som er oppdatert og utfyllende, gir bedre muligheter for å bli kontaktet.

Synne Sandø

Masterstudent ved Copenhagen Business School

Synne fikk jobb gjennom LinkedIn

Vinteren 2020 var jeg så heldig å få en deltidsstilling i Econa sitt karriereteam, som blant annet tilbyr veiledningstimer på LinkedIn. Da måtte jeg naturligvis delta på et opplæringskurs for å lære hvordan LinkedIn fungerer. Det beste tipset jeg tok med meg herfra, var at LinkedIn fungerer som en brutto-CV, og at jeg derfor burde ha en like utfyllende profil som CV. Derfor la jeg til beskrivelser av tidligere erfaringer, utdanning, men også bio. Dette har fungert svært godt, da jeg har blitt kontaktet og invitert inn på jobbintervju via LinkedIn. Jeg har ikke tatt imot noen jobbtilbud fra LinkedIn ennå, men kanskje en gang i fremtiden?

Oppdag mer spennende lesestoff fra Magma 3/2022 her

)