Flere jenter må melde seg på NM i økonomi!

I 2019 kom Malin Selstad helt til finalen i NM i økonomi med sitt lag fra OsloMet. Det var første gang at et rent jentelag kom blant de ti beste lagene.

Fride Sjøvold Skarbø og Ida Feiring Haltia

Fride Sjøvold Skarbø og Ida Feiring Haltia fra finalen i NM i økonomi 2022.

Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Da jeg fikk høre at vi var det første rene jentelaget som kom til finalen, ble jeg helt ærlig litt provosert. Vi er minst like flinke som gutta, og har all grunn til å være med i kampen om seieren, påpeker Selstad. Hun mener flere av hennes kvinnelige kollegaer går glipp av gode muligheter fordi de ikke ønsker å stille opp.

– Selv om jeg var førsteårsstudent, ville jeg gjerne ha en relevant sommerjobb det året. Da jeg ble kalt inn til intervju, snakket vi mye om NM i økonomi. Arbeidsgiver synes det var spennende at laget mitt hadde gjort det så bra i konkurranse med mange sterke deltakere, sier Selstad. Hun er overbevist om at finaledeltakelsen noen måneder før slo positivt ut da hun fikk sommerjobben.

Flere jenter må melde seg på NM i økonomi!

Får støtte

2019-finalisten får full støtte fra Live Hølmo. Hun er leder for Econa student, og mener de kvinnelige studentene har godt å av å utfordre seg selv. – Vi må rett og slett bli litt tøffere og ikke være redd for å vise hva vi kan. Vi skal tross alt konkurrere om de samme jobbene, sier Hølmo.
 
NM i økonomi består av tre runder: én kvalifiseringsrunde med flersvarsoppgaver, runde to med caseoppgaver fra BDO, og en finalerunde med fag- og caseoppgaver levert av Danske Bank.– NM i økonomi er et råkult arrangement! Her får du brukt studiene dine i praksis og sett hvordan du ligger an på et nasjonalt nivå. Dommerne i konkurransen kommer fra attraktive arbeidsgivere, så du får både vist deg frem, bygget nettverk, og løst caseoppgaver, forteller Hølmo entusiastisk.Begge er enige i at NM-deltakelse er verdt tiden det tar.– Det var en supermorsom opplevelse! Runde én og to tar jo bare noen timer til sammen, sier Selstad. Hun og resten av laget har igjen ambisjoner om å nå finalen, og håper kvinneandelen har økt fra i fjor.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.