Econas sjeføkonom: Delta i NM i økonomi!

NM i økonomi gir deg en unik arena for å teste dine ferdigheter, men også et fortrinn når du skal søke jobb. Tore Vamraak mener dette gir verdifull trening og gjør deg bedre forberedt den dagen drømmejobben ligger i potten.

Foto: Econa
Det finnes mange gode grunner til å delta det årlige NM i økonomi. Ikke bare får du muligheten til å trene på oppgaver du faktisk møter i en jobbsøkerprosess, men du får også muligheten til å delta med venner, teste dine samarbeidsevner, teste dine presentasjonsevner, teste din generelle kompetanse innenfor grunnleggende økonomi. Ikke minst kan du være med i konkurransen om å vinne en premie på hele 30 000 kroner.

Ikke i tvil

Econas sjeføkonom, Tore Vamraak, mener det ikke er tvil om hvorfor økonomistudenter på alle trinn bør delta i årets NM i økonomi.

– Ikke bare melder du deg på en konkurranse hvor du har muligheten til å stikke av med en premie på 30 000 kroner, det er også veldig mye annet som taler for at man bør melde seg på denne konkurransen. Deltagerne i NM i økonomi får verdifull erfaring i caseløsing, de får samarbeide med medstudenter og de for både testet ut og øvd seg i presentasjonsteknikk. Dette kommer til nytte både når man har søkt drømmejobben og skal på intervju, men også i arbeidslivet generelt. 

NM i økonomi er en casekonkurranse som består av tre runder:

  1. Kvalifiseringsrunde med flersvarsoppgaver
  2. Caseoppgaver fra BDO
  3. Finalerunde med fag- og caseoppgaver levert av Danske Bank.

Konkurransen ble arrangert for første gang i 2013, som et pilotprosjekt på datidens HiOA, nå OsloMet. 

Les mer om vinnerlaget fra NM i 2022!

Brukt ved intevjuer

Tore sier også at caseløsing er stadig mer brukt ved intervjuer.

– For å lande drømmejobben er det nyttig å ha erfaring med metodene og teknikkene som brukes for å løse casene før du kommer på jobbintervjuet. Det handler ikke bare om å løse det ene caset, det handler om å lære seg teknikkene rundt caseløsning generelt. Det er måten man tenker på og måten man resonerer seg fram til løsningen på som er verdifull, og som man får bruk for i mange situasjoner både i en jobbsøkerprosess, men også videre i arbeidslivet. 

Econa arrangerer NM i økonomi for å gi deltakerne et fortrinn og forsmak på arbeidslivet. Her får man både vist seg frem, øvd på viktige og avgjørende elementer man kan møte på i en jobbsøkerprosess, få muligheten til å bygge både nettverk og kompetanse, men ikke minst også muligheten til å skille seg litt ut fra bunken og få noe verdifullt på CV-en din. NM arrangeres både for å forberede studentene på arbeidslivet, men også rett og slett fordi det er en morsom, verdifull og sosial konkurranse. I tillegg kan det til og med være at du møter både dine fremtidige kollegaer, men også din fremtidige arbeidsgiver. 

Tore har en siste oppfordring til samtlige økonomistudenter der ute.

Bruk muligheten til å få nyttig erfaring med spennende aktiviteter sammen med andre, og meld deg på NM i økonomi! 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.