Dette er NM i økonomi

NM i økonomi er en casekonkurranse som består av tre runder: én kvalifiseringsrunde med flersvarsoppgaver, delfinale 2 med caseoppgaver fra BDO, og hovedfinale med fag- og caseoppgaver levert av Nordea.

Velkomst-slide til NM i økonomi 2022

Foto: Ronja Sagstuen Larsen

NM i økonomi er i all hovedsak rettet mot studenter innen økonomisk-administrative fag, både bachelor og master. Mesterskapet er en lagkonkurranse der lag på inntil til tre deltakere skal kjempe seg gjennom to innledende runder for å kvalifisere seg til finalen.

Econas sjeføkonom Tore Vamraak: NM i økonomi er en unik arena.

To kvinner som jobber med økonomi

Hildegunn Telhaug og Julie Mannsverk Holm under finalen i 2022

Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Vanlige eksamensregler gjelder for hele konkurransen. Hensikten med konkurransen er å øke interessen og motivasjonen for økonomifaget, både blant studenter og i næringslivet. Konkurransen setter pensum opp mot virkelighetsaktuelle spørsmål og danner en rød tråd mellom de økonomiske fagretningene og arbeidslivet.

Du kan lese alt om årets NM i økonomi her.

Hvordan ser de ulike delfinalene ut?

  • Delfinale 1: Kvalifiseringsrunde med flervalgssoppgaver – Her gis det ca 1 time til rådighet og oppgaven gjennomføres digitalt.
  • Delfinale 2: Caseoppgaver gjennomføres på deres studiested og leveres digitalt. 
  • Delfinale 3: Finalerunde i Oslo hvor de ti beste lagene skal presentere caseoppgaver for jury og publikum 
Studenter som mingler på banketten
Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Hvorfor melde seg på?

Det finnes mange gode grunner til å delta det årlige NM i økonomi. Ikke bare får du muligheten til å trene på oppgaver du faktisk møter i en jobbsøkerprosess, men du får også muligheten til å delta med venner, teste dine samarbeidsevner, teste dine presentasjonsevner, teste din generelle kompetanse innenfor grunnleggende økonomi. Ikke minst kan du være med i konkurransen om å vinne en premie på hele 30 000 kroner.

Flere jenter må melde seg på NM i økonomi!

Econa arrangerer NM i økonomi for å gi deltakerne et fortrinn og forsmak på arbeidslivet. Her får man både vist seg frem, øvd på viktige og avgjørende elementer man kan møte på i en jobbsøkerprosess, få muligheten til å bygge både nettverk og kompetanse, men ikke minst også muligheten til å skille seg litt ut fra bunken og få noe verdifullt på CV-en din.

Gutt med pokal på banketten under NM i økonomi 2022, Econa
Foto: Ronja Sagstuen Larsen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.