Bare 10 % kvinnelige toppledere – fordi de ikke vil?

Hvorfor er det så få kvinner i toppledelsen i det private næringsliv? Er det fordi kvinnene ikke vil, orker eller har motivasjonen og drivkraften til et så ansvarsfullt arbeid? Forskning tyder på at det er feil. For kvinner både vil og kan!

Foto: Illustrasjon

Kun 21 av de 200 største selskapene i Norge har en kvinnelig administrerende direktør. Og trodde du at det er flere kvinner på toppen blant Econas medlemmer, så tar du feil. Også blant våre medlemmer er det langt flere menn enn kvinner på toppen. Dette har Econas styre besluttet å gjøre noe med. Vi må rett og slett finne ut av hva som skal til for å få flere økonomiutdannede kvinner til toppen av næringslivet.

For å finne ut av det, må vi snakke med dem som sitter på toppen, er på vei til toppen, dem som rekrutterer til topplederstillinger og dem som forsker på hva som skal til. Men det holder ikke at Econas hovedstyre og administrasjon tar tak i dette. Dette er samtaler alle vi i Econa må være med på. Og derfor lanserer vi podcasten «Kvinner og toppledelse». Her skal våre egne Heidi Fuglesang og Jelena Mandic snakke med menn og kvinner som vet mye om hva som skal til for å nå toppen. Vi lover spennende, lærerike og morsomme samtaler som vil gi deg gode tips for å oppnå større grad av likestilling i organisasjonen og i ledelsen.

Men vi kan ikke slå oss til ro med en podcast om vi skal finne ut hvordan vi skal få flere kvinner til å innta topplederstillingene. Vi inngår også forskningssamarbeid med CORE - Senter for likestillingsforskning, og vi kommer til å vise frem gode rollemodeller i Magma. Det blir workshop, og vi vil presentere en verktøykasse med hva du kan gjøre for å øke likestillingen i ledelsen i organisasjonen din, eller hvordan du kan posisjonere deg for å få topplederjobben.

Men først – podcast! Tune inn, lytt og lær!