Et enkelt grep ga studenten vesentlig bedre boliglånsrente

Da Michael Henrik Tennebekk gjorde research på hva han kunne få i rente på boliglånet, fikk han seg en positiv overraskelse. – Utkonkurrerte utvilsomt min eksisterende bank, sier han.

Portrett av Michael Henrik Tennebekk

Foto: Privat

Michael Henrik Tennebekk er 27 år og student, og har siden 2013 hatt boliglånet i den samme banken han alltid har hatt.

Da koronaen traff Norge, ble han permittert fra ekstrajobben som servitør. Dermed ble han også nødt til å se på hvilke kostnader han kunne kutte ned på.

– Boliglånet er selvfølgelig en vesentlig del av de faste kostnadene, og dette ble derfor en av postene jeg sjekket, forklarer Tennebekk, som fort skjønte at her var det penger å spare.

Betydelig bedre

Ifølge 27-åringen hadde søsteren hans fått med seg at Econa-medlemmer får det som trolig er markedets beste boliglånsrente.

– Jeg var allerede medlem, og gikk inn og sjekket, sier Tennebekk, som studerer logistikk og supply chain management ved Høgskulen i Molde.

Etter å ha sjekket med flere banker, var det Econa som hadde den aller beste renten.

– Per nå (mai 2021) ligger den nominelle renten på 1,19 %. Det er betydelig bedre enn det jeg tidligere hadde. Det utkonkurrerte utvilsomt banken, sier han.

Renten justeres automatisk

Studentansvarlig Maia Rostad Peckel i Econa sier at hun og kollegene er veldig glade for å kunne tilby studentmedlemmene gunstige boliglånsbetingelser.

Portrettbilde Maia Rostad Peckel

Markedsansvarlig for studen i Econa, Maia Rostad Peckel

Foto: Econa

– Dette utgjør fort store summer, sier hun.

Den gode renten kommer av godt samarbeid med Danske Bank – som også sørger for at Econa-medlemmene selv slipper å følge med på renteendringene.

– Blir det rentenedgang, slipper man å følge opp banken. Hos oss går dette nemlig automatisk, slik at man slipper å tenke på dette selv, forklarer Peckel.

Hun sier avslutningsvis at studentbetingelsene gjelder for medlemmer under 34 år. Men det betyr ikke at man må flytte lånet når man bikker aldersgrensen.

– Du kan selvsagt beholde lånet også etter at du er ferdig med å studere og/eller er over 34 år, avslutter Peckel.

Boliglån Ung (for deg under 34 år)

Er du under 34 år, kan du få Boliglån Ung til ekstra god rente i Danske Bank. Hvis du i tillegg er studentmedlem, får du dessuten flere andre fordeler.

Gjelder kun medlemmer som er under 34 år. Har du samboer eller er gift, får vedkommende de samme vilkårene som deg.

Meld deg inn i Econa for å benytte deg av tilbudet!

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.