Ett enkelt grep ga studenten vesentlig bedre boliglånsrente

Da Michael Henrik Tennebekk gjorde research på hva han kunne få i rente på boliglånet, fikk han seg en positiv overraskelse. – Utkonkurrerte utvilsomt min eksisterende bank, sier han.

Foto:

Michael Henrik Tennebekk er 27 år, student og har siden 2013 hatt boliglånet i den samme banken han alltid har hatt.

Da koronaen traff Norge, ble han permittert fra ekstrajobben som servitør. Dermed ble han også nødt til å se på hvilke kostnader han kunne kutte ned på.

– Boliglånet er selvfølgelig en vesentlig del av de faste kostnadene, og dette ble derfor en av postene jeg sjekket, forklarer Tennebekk, som fort skjønte at her var det penger å spare.

Betydelig bedre

Ifølge 27-åringen hadde søsteren hans fått med seg at Econa-medlemmer får det som trolig er markedets beste boliglånsrente.

– Jeg var allerede medlem, og gikk inn og sjekket, sier Tennebekk, som studerer logistikk og supply chain management ved Høgskulen i Molde.

Etter å ha sjekket med flere banker, var det Econa som hadde den aller beste renten

– Per nå (mai 2021) ligger den nominelle renten på 1,19 %. Det er betydelig bedre enn det jeg tidligere hadde. Det utkonkurrerte utvilsomt banken, sier han.

Renten justeres automatisk

Studentansvarlig Simen Høgberg i Econa sier at han og kollegene er veldig glade for å kunne tilby studentmedlemmene gunstige boliglånsbetingelser.

Portrett av studentansvarlig i Evona, Simen Høgberg

Studentansvarlig Simen Høgberg

Foto: Econa

– Dette utgjør fort store summer, sier han.

Den gode renten kommer av godt samarbeid med Danske Bank - som også sørger for at Econa-medlemmene selv slipper å følge med på renteendringene.

– Blir det rentenedgang, slipper man å følge opp banken. Hos oss går dette nemlig automatisk, slik at man slipper å tenke på dette selv, forklarer Høgberg.

Han sier avslutningsvis at studentbetingelsene gjelder for medlemmer under 34 år - men det betyr ikke at man må flytte lånet når man bikker aldersgrensen.

– Du kan selvsagt beholde lånet også etter at du er ferdig med å studere og/eller er over 34 år, avslutter Høgberg.

Rente Boliglån Student (for deg under 34 år)

Fra 1,19 % nominell rente for deg som er medlem og er under 34 år.
Effektiv rente 1,25 %. Forutsetter lønnsinngang og kort- eller regningsbetaling.

Gjelder kun medlemmer som er under 34 år. Har du samboer eller er gift, får vedkommende også de samme vilkårene.

Meld deg inn i Econa for å benytte deg av tilbudet